Hopp-SM flyttas till Mantorp och nytt datum för Breeder´s

Hopp-SM flyttas till Mantorp och nytt datum för Breeder´s

Skogslottens arrangemang med SM i hoppning för ponny och ridhäst den 9–15 augusti kommer att genomföras på Mantorp Hästsportarena.
Då Hopp-SM 2021 flyttas till Mantorp Hästsportarena innebär det att Breeders Crown-tävlingarna som var planerat onsdag 11 augusti, flyttas till måndag 2 augusti.

Mantorp gör ett byte med Solvalla. Deras tilltänkta tävlingsdag måndag 2 augusti med spelformen V64 övertas av Mantorp som då kommer att arrangera Breeders Crown med V64-status.
Solvalla övertar Mantorps tilltänkta dag onsdag 11 augusti och den får då V86-status.
Den 2 augusti skulle vi haft breddtrav på Mantorp, den flyttas istället till måndag 20 september.

 - Mantorp har arrangerat Breeders Crown en måndag i början av augusti tidigare med jättestort intresse från dom aktiva. Vi är övertygade om att det kommer att bli en toppdag! säger sportansvarige Roger Elebring på Mantorp Hästsportarena.
 - Vi får tacka Svensk Travsport och Solvalla för möjligheten att kunna lösa den uppkomna situationen på ett mycket bra sätt. Det känns som att båda travbanorna är vinnare på denna lösning.

Hopp-SM 2021 flyttas till Mantorp

- Vi är väldigt glada över möjligheten att kunna använda en befintlig arena som kan erbjuda goda förutsättningar för att kunna genomföra arrangemanget. Det skapar möjligheter för oss att genomföra tävlingarna på ett mycket bra sätt, trots den osäkerhet som råder i samhället, säger Ann Lundberg, tävlingsledare.

Skogslottens Ryttarförenings SM i hoppning har fått planera om ett antal gånger. Inriktningen var från början att genomföra arrangemanget på Bråvalla i Norrköping i juli 2020. På grund av pandemin fick arrangemanget flyttas till augusti 2021. Tanken var att bygga upp en hel tävlingsanläggning på det nedlagda flygfältet med ridbanor, stallar, utställningsytor, restauranger och publikarena.

Tävlingsledningen har arbetat intensivt med att hitta lösningar på de utmaningar som de nuvarande restriktionerna innebär. I nuläget är det oklart vilka förutsättningar som råder i augusti. Lösningen blev att samarbeta inom Östergötland för att kunna använda en befintlig anläggning, som både innebär ett lägre risktagande och bättre förutsättningar.

- Den här lösningen skapar större säkerhet för alla – både för våra tävlande, samverkanspartners och för föreningen. Vi hoppas fortfarande på att det är möjligt att kunna ta emot både besökare och utställare, men det kommer vi få återkomma till, säger Ann Lundberg

VD på Mantorp Hästsportarena Linda Nordvall välkomnar samarbetet och ser även hon flera fördelar.

- Med alla faciliteter på vår arena och vårt fina underlag på banan kommer det tävlingsmässiga inte innebära några konstigheter. Vi har ett väletablerat samarbete med restaurangerna på arenan så vi har stora möjligheter att vara flexibla utifrån de regler som gäller vid tävlingstillfället. Detta ska bli jättekul, säger hon.

Tanken var tidigare att kunna tävla på två banor samtidigt, men flytten till Mantorp innebär att man genomför tävlingarna på en bana. Det innebär i sin tur att tävlingstiden förlängs till den 9–15 augusti med SM för ponnyer i början av veckan och för ridhäst senare under veckan.

Kontakt: Ann Lundberg, tävlingsledare, Skogslottens Ryttarförening 0705-81 20 27

Linda Nordvall, Mantorp Hästsportarena, 070-213 82 52

Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam möjliggör svenska mästerskap i samtliga ridsportgrenar.



 

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*