Hipster Am under 1.10
Eros Zola vinner på 1.09,7a/1609 m före Hipster Am. Bild: Gert Andersson

Stefan P Petterssons Hipster Am slutade tvåa i försöket i bronsdivisionen på Tingsryd förra onsdagen. Slagen med en längd av vinnaren Eros Zola-Flemming Jensen (bilden). Tiden för Hipster Am blev nya rekordet 1.09,8. Därmed sällar sig Hipster Am till en av få Mp-hästar som travat under 1.10!

Samtliga lopp utom ett under kvällen på Tingsryd, avgjordes över en engelsk mile. Det vill säga ett varv på ovalen.
Ett lopp avgjordes över två varv, dvs 3218 m och det vanns av Toto Barosso på km.tiden 1.14,5a.

Annars vimlade det av segertider på 1.11 eller sämre (1.13) men i två lopp gick det ordentligt undan. Först ut att vinna på km.tiden 1.09,7 var tolvårige Tycoon Conway Hall som höll undan knappt före Ubiquarian Face som noterades för tiondelen sämre som tvåa.

Samma historia utspelade sig i kvällens avslutande lopp där Flemming Jensen återigen gick segrande ur striden och vann loppet på 1.09,7a/1609 m. Nu med Eros Zola som vann loppet säkert före Stefan P Petterssons Hipster Am.
Mp-hästen serverades ett fint lopp av Björn Goop, som tvåa i andraspår, hela tiden i rygg på Eros Zola. Björn Goop attackerade vid upploppets början och såg ett tag på upploppet ut att kunna vinna loppet. Eros Zola svarade dock på attacken och ”kontrade ut” till en säker vinst.
Hipster Am noterades för starka 1.09,8a/1609 m och hästen är därmed klar för STL-finalen i bronsdivisionsklassen som avgörs i Eskilstuna lördag 2 juli.
Där kan han få möta stallkamraten Iznogoud Am, som var delad tvåa i ett försök på hemmaplan 4 juni.
 - Vi får se hur vi gör. Det är inte säkert att Izno startar i finalen och vi kanske går till någon annan bana istället säger Stefan P Pettersson.

Björn Goop som körde på Tingsryds milebana för andra gången i livet var lite ångerfull efter loppet med Hipster Am.
 - Vi hade nog varit närmare om jag hade attackerat lite senare analyserade Björn efter loppet.

Femåringen Hipster Am ägs av Stall Courant AB i Heby och andraplatsen var värd 55.000 kr.

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*