Hipster Am segrade i STL-final
Stefan P Pettersson var jätteglad efter segern i bronsfinalen. Bild: Lars Jakobsson / TR Bild.

Hipster Am segrade i STL-final

Stefan P Pettersson-tränade Hipster Am har blivit en följetong inom STL-loppen senaste halvåret. Två försökssegrar har tagits på Örebrotravet i okt-21 och 30 april i år. I lördags kom så en seger i en STL-final i Eskilstuna. I sulkyn Björn Goop.  

Hipster Am tog sig till finalen via en andraplats i ett bronsdivisionsförsök på Tingsryd 8 juni. Segrande Eros Zola sträckte då på sig när Hipster Am attackerade över det långa upploppet.
 - Kanske att jag lade in attacken lite för tidigt, var Björn Goops funderingar direkt efter loppet.

I Eskilstuna slapp Hipster Am att möta Eros Zola men ett namnkunnigt motstånd gjorde ändå att Hipster Am fanns en bit ned i chansvärderingen.
Från exakt samma startspår bakom bilen, placerade Björn Goop hästen som fyra i andraspår.
Ledande L.L.Royal-R N Skoglund tvingades till tuffa 1.11,7 för att försvara ledningen mot bland annat Borups Tornado som fanns utvändigt.
På slutrundan lyfte Björn Goop ut Hipster Am för att attack och för att samtidigt få en rygg framför sig. Epimetheus blev det som fick göra grovjobbet runt den sista kurvan tillsammans med Örjan Kihlström.
När Björn Goop spelade ut speeden i början av upploppet bet det bra en bit ut i banan. Hipster Am kopplade greppet i god tid före mållinjen och segrade på 1.12,3a/2140 m.

Förstapriset var denna gång 220.000 kr och därmed passerade Stall Courants häst miljongränsen. 1.029.511 kr varav 487.000 kr har bärgats i år på fem starter.
 - Det såg ju bra ut på förhand med spår nio, eftersom hästen går lika bra bakifrån som i spets.
 - Han fick ett jättefint lopp av Björn och hästen är en härlig kille som nu har tagit tre STL-segrar på ganska kort tid.
 - Kul att få avsluta tiden i bronsdivisionen med en finalseger också.
 - Han bör hävda sig fint i silver också, det är ju ungefär samma hästar där också konstaterade en nöjd Stefan P Pettersson efter loppet.

Detta var Mantorps tredje STL-seger för året. Hipster Am har tagit två av dessa. Stallkamraten Chantal Jet den tredje. Hipster Am’s skötare är Martina Lundin.

Stall Stefan P Petterssons hästar har nu travat in drygt 2,4 miljoner på 91 starter i år. Segerprocenten är fortsatt stark, 19%.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*