Hipster Am fin i årsdebuten
Hipster Am vann årsdebuten i fjol och även i starten därefter. Ett STL-lopp i Örebro (bilden). Nu är årets årsdebut överstökad med en seger! Foto: Lars Jakobsson / TR Bild.

Hipster Am fin i årsdebuten

På lunchtravet i Eskilstuna idag var det dags för årsdebut för Hipster Am (bilden). Sexåringen som är van tuffa gäng, fick gå ned i klass med ett lunchlopp. Han löste uppgiften ihop med Magnus A Djuse och ekipaget segrade på nya voltrekordet 1.13,0/1660 m.

Fjolåret inbringade drygt 570.000 kr i prispengar på 11 starter, via tre segrar. Dom avslutande fem loppen var Jubileumspokalen på Solvalla samt försök och final i STL’s silverdivisions meeting fem och sex.
Resultaten i dessa tuffa lopp blev tillsynes svaga, men i Jubileumspokalen fastnade Magnus A Djuse med lite sparat som oplacerad på oerhörda 1.10,6a/2140 m. Svåra utgångslägen i STL-loppen försvårade också för Muscle Hill-sonen att ta framskjutna placeringar.
 - Han var verkligen förföljd med svåra utgångslägen i STL-loppen, hoppas det jämnar ut sig i år berättade Stefan inför dagens lopp.

Uppgiften i Eskilstuna var ett sprinterlopp där Hipster Am startade från ett springspår från distansen 1660 m (20 m tillägg i starten). I en återkallad start var Djuse på rätt plats i starten men precis när omstartsignalen ljöd så galopperade Hipster Am.
I den giltiga starten fick Hipster Am öppna något långsammare den första biten och han kunde ändå köras till spets efter ca 500 m, då ledningen övertogs från What A Deal-Petter Karlsson. Upp till varvning kom Hipster Am på underkant 1.13.

Runt den sista kurvan såg Magnus A Djuse bekväm ut i ledarpositionen. Hipster Am lämnade lucka ned till What A Deal i början av upploppet och kunde vinna avstannande på nya voltrekordet 1.13,0/1660 m.

Körande Magnus A Djuse, som körde hästen för tredje gången hade bara plus att säga efter loppet.
 - Han fick börja säsongen med ett lunchlopp, men det är nästan alltid tufft att möta hästar som har flera lopp i kroppen.
 - Läget med springspår på tillägg tyckte jag på förhand såg väldigt bra ut.
 - Vi kom smärtfritt till ledningen och där kändes han fin. Han sprang på flegmatiskt i spets.
 - Han var inte trött i mål och sammantaget var det en bra årsdebut avrundade Magnus A Djuse.


Sexåringen Hipster Am ägs av Stall Courant AB i Heby och segerchecken var på 25.000 kr.

Segern var Stefan P Petterssons åttonde tränarseger för året. Fyra kom i februari och hittills fyra under mars, varav två dom senaste två dagarna. Närmaste start under veckan är Comes With Age i finalen av STL’s bronsdivision på Solvalla kommande lördag.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*