Hemmahästen tog en ny seger!
Amatörtränade Bandit Frontline infriade sitt favoritskap och ledde från start till mål tillsammans med Ulf Ohlsson. Foto: Magnus Strömsten.

Hemmahästen tog en ny seger!

En favoritparad blev det igår vid Mantorps V64-tävlingar. De fem inledande avdelningarna vanns av favoriter. I den sjätte avdelningen vann tredjehandsfavoriten, vilket hjälpte utdelningen att öka från 67 kr till 233 kr. En av favoriterna som vann var hemmahästen Bandit Frontline (bilden), tränad av Jan Gustavsson och körd av Ulf Ohlsson.

Obesegrad felfri

Amatören Jan Gustavsson från Skärblacka är en riktigt duktig amatör. Tre hästar finns på träningslistan och igår var alla till start. Störst möjligheter hade Bandit Frontline i den tredje V64-avdelningen.
Från start var hemmahästen tidigt i ledningen för körsvennen Ulf Ohlsson. Bandit Hornline uppvaktades på slutrundan av starke Bonfire Ås. Men på lätta ben gled den amatörtränade valacken undan till en bekväm seger. Det var tredje segern på fyra försök och ännu är Bandit Frontline obesegrad felfri.
Segertiden blev nya rekordet 1.16,0/2140 m och förstapriset uppgick till 30.000 kr.
Körsvennen Ulf Ohlsson var mycket nöjd efteråt.
 - Han vann med krafter sparade. Jag tror det finns en växel till när han får tävla barfota.

Bergh dominerade
En häst imponerade extra mycket på mig igår och det var i V64-inledningen där Robert Berghs nyförvärv Condior tog andra raka segern. Den femårige valacken öppnade snabbt men nådde inte ledningen förrän på första långsidan. På sista långsidan kom svåraste konkurrenten Twigs Honor i ett snabbt anfall fram till tätduon.
450 meter från mål fick Condior fria tyglar och det var en fröjd att se hästen runt slutsvängen där han flög fram i 1.07-tempo. Över upploppet mättes sedan segermarginalen ut efter behag. Ägare och uppfödare till Condior är gamle proffstränaren Håkan ”Hockey” Eriksson från Eskilstuna. Fler segrar väntar för Condior den närmaste tiden.
Robert Bergh var som väntat kvällens huvudperson. Fem hästar hade Åbytränaren till start och facit blev tre segrar och två tredjeplatser.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*