Hemmahästar visade vägen
2019 vann Lars Holmberg sin senaste seger som amatörtränare. Igår var det dags igen när hans sto Runkeeper M.J. avgjorde lätt till hennes första triumf i 17:e försöket. Foto: Magnus Strömsten

Hemmahästar visade vägen

Två hemmasegrar togs och det var i dom två inledande loppen på V64, genom Amerindienne och Runkeeper M.J. (bilden). Trots att de två största favoriterna höll inom V64-spelet, så blev det ändå 14.825 kr till de som klarade de sex vinnarna igår på Mantorp.

Inledningsvis blev det ett litet favoritfall där hemmafavoriten Solkattens Shirazi föll med flaggan i topp efter att ha spårat loppet till strax innan mållinjen. Istället var det Amerindienne som avgjorde sista biten efter att ha vandrat slutrundan i konstant tredjespår. Segertiden toppfina 1.12,4 över kortdistans med voltstart, endast fyra tiondelar från gällande banrekord.
 - Amerindienne har en enorm kapacitet. Det visade han redan i början av sin karriär hos Timo Nurmos. Vi har arbetet länge med att få hästens aktion att fungera i slutdelen av loppen. Det var inte helt bra idag heller trots att han vann på en topptid, tyckte hemmatränaren Stefan P Pettersson om sin adept.

Ny hemmaseger blev det i den andra V64-avdelningen. Här kördes det hårt framme i täten, något som passade Runkeeper M.J. som kördes barfota runt om för första gången och serverades ett fint lopp av Tobias J Gustafsson. 300 meter från fick stoet anfallssignalen och hon avgjorde lätt över upploppet. Tränaren till Runkeeper M.J. är amatören Lars Holmberg och det var stoets första seger i karriären.

Störst dramatik innan loppet
Tredje V64-avdelningen gick programenligt till storfavoriten Astronascente Zac och Björn Goop. Men det var en hel dramatik strax innan loppet där Björn Goop inte var uppmärksam och två sulkies fastnade i varandra. Astronascente Zac var nära att komma loss, men Björn Goop lyckades stående hålla fast hästen. I loppet sedan var det spel mot ett mål. Efter halva distansen tog Björn Goop plats utvändigt ledaren med sin häst och över upploppet försvann han till en överlägsen triumf.
Fjärde och femte avdelningen gick till de hårt betodda hästarna Namur och One Kind Of Art. Körsvennerna Kim Eriksson och Oskar J Andersson använde sig att det enklasate segerreceptet ledning från start till mål.

Sesam öppna dig
Till slut kom den stora skrällen i den sjätte avdelningen, där Himalaya Sisu skar mållinjen som vinnare. Kristian Lindberg kunde med liten marginal komma loss från rygg ledaren samtidigt som hästen framför i andraspår galopperade. Det blev bara att köra rakt fram och då kunde stoet hålla undan före starkt spurtande favoriten Handle With Care. Oddset blev hela 21 ggr och bara tre procent av V64-spelarna hade streckat det vinnande ekipaget.

Rekordsnabb bana
I skymundan slogs ett banrekord vid tävlingarna. I det avslutande P21-loppet som vanns av Björn Goop med fyraåringen Cena blev segertiden fina 1.14,4/1640 m. Det raderade därmed ut ett nioårigt gammalt rekord som Rico Follo-Åke Svanstedt hade, på tiden 1.14,8/1640 m.
Överlag var det många hästar som noterade nya rekord. Av dom 128 hästarna som startade, noterades nya rekord av 48 stycken!

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*