Göran B skrällde, Julia tog första

Göran B Andersson var i många år en av de mest framträdande proffstränarna på Mantorp. Igår visade 67-åringen att han fortfarande är en skicklig körsven när han skrällvann med amatörtränade Donna Dixie i fjärde V5-avdelningen. Dessutom tog hans dotter Julia första segern i sulky (bilden).

Nioåriga Donna Dixie har visat lite uppåtgående form i senaste starterna. I starten kom stoet iväg snabbt medan V5-spelets störste favorit Ikaros di Quattro fick en tuff inledning i tredjespår innan han kom fram utvändigt Donna Dixie. In på upploppet tog storfavoriten greppet och såg ut att gå mot segern. Men travet flöt sämre och sämre för Ikaros di Quattro och 75 meter från mål rullade han över i galopp. Donna Dixie fick på nytt greppet och höll nostippen först. Bara 1% hade streckat det vinnande ekipaget, som delade ut 38.90 i vinnarodds.

Julias första i sulky
Göran B Andersson som sedan ett antal år tillbaka är amatör driver också ett litet stall tillsammans med dottern Julia Andersson. För drygt ett halvår sedan köpte dottern Dooley’s U.N.G. som tidigare visat en del kapacitet hos Oskar Svanberg.
I debuten såg man att nyförvärvet var i fin form, innan en galopp satte stopp 400 meter från mål. Men igår körde Julia Andersson sin valack till ledningen i ett tidigt skede. Sedan var det spel mot ett mål.

Skrällde i comeback
Valacken Nitro Sånna har misslyckats i tre raka montékval under 2021 och sett bedrövlig ut. Men nu handlade det om sulkylopp för Nitro Sånna och hästen fick ett bra lopp i tredjepar utvändigt. 800 meter från mål gavs valacken anfallssignalen av Ralf Karlstedt och mitt i slutsvängen var segergreppet kopplat. 5% av V5-systemen hade streckat det vinnande ekipaget.

Anders Källberg, spets-o-slut
Ett fjärde hemmaekipage som vann lopp, och ordnade till en liten överraskning inom V5-spelet var Mellby Eyecatcher och amatören Anders Källberg. Envist svarade duon i ledningen ut de två mest betrodda Gullabo Däck Bling och Imagine Boko. Trots den uppvaktningen av favoriterna stack Mellby Eyecatcher enkelt undan i början av upploppet. Den här svåra V5-raden klarade ingen, utan den blev till slut 46 system med fyra rätt som fick dryga tusenlappen vardera.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.