Golden Guard suverän i Mantorpsloppet
Glädjen var stor hos Jonathan Bardun när han tillsammans med Golden Guard vann Mantorpsloppet igår på Mantorp Hästsportarena. Foto: Magnus Strömsten.

Golden Guard suverän i Mantorpsloppet

Det var högklassiga tävlingar igår på Mantorp. Den vinnare som imponerade mest var Golden Guard och unge körsvennen Jonathan Bardun, ekipaget vann Mantorpsloppet på 1.11,3a/1640 m.

Jag blir mer och mer imponerade av Jonathan Bardun som trots att han bara är 22 år kör med kyla och finess som storkuskarna. Igår var tanken att han skulle till ledningen med Golden Guard. Men en annan yngling Dante Kolgjini ville också dit med Neelix och det blev en våldsam öppning efter 1.07,5 första halvvarvet.
Golden Guard tvingades då att fortsätta utvändigt ledaren, men Jonathan Bardun förivrade sig inte. In mot slutsvängen ville Björn Goop hitta luckan med favoriten Zinko Top från rygg ledaren. Men Jonathan Bardun tog upp i det läget och såg till att favoriten inte fick fritt. In på upploppet kunde Golden Guard koppla greppet på ledaren och bakom fick inte Zinko Top fritt förrän kort innan mål.
 - Jag känner en enorm glädje. Idag fanns inget alternativ att backa ned i rygg på ledaren utan hästen skulle få chansen att visa hur bra han är. Golden Guard var verkligen värd att vinna idag sa Jonathan Bardun som är son till proffstränaren Claes Svensson.

Ledning från start till mål
Hemmatränaren Jörgen Axén avled i början av året och Mantorp Hästarena har instiftade ett minneslopp som kördes för första gången igår. Loppet kördes över dryga tre varv och på startfållan tog Final Whistle direkt ledningen för Mattias Djuse. Succesivt ökades farten av ledaren som aldrig var i förlustfara.
 - Final Whistle hittade vi ett par småsaker på som vi åtgärdade i maj. Efter det har han utvecklas och blivit bättre och bättre för varje start berättade tränaren Mattias Djuse.

V64-favoriten föll
Kvällens största V64-favorit var Stella Nova Race i fjärde avdelningen. Efter första kurvan var favoriten i ledning, men omgående kom starka Omega Superstar fram utvändigt och pressade rejält. Vid upploppets början kopplade den sistnämda greppet och vann sedan säkert före flera bra spurtande konkurrenter.
 - Jag körde på säkerhet från start och tog det lugnt första biten. Istället attackerade jag tidigt för jag ville fram utvändigt ledaren och taktiken var att hålla ett jämnt hårt tempo avslöjade Rikard N Skoglund.

Hemmaseger i avslutningen
Konstellationen Ralf Karlstedt bakom Lennart Danielsson-tränade Nitro Sånna var åter ett vinnande koncept i det avslutande loppet.
Trots att det handlade om ett P21-lopp så satte ledande Viento-C J Jepson upp tempot till 1.15,4 första kilometern. Detta i en stor ledning före klungan där Nitro Sånna var en av förföljarna, ca 40 m bakom.
Jarreau Boko-S Persson passerade Nitro Sånna i början av slutvarvet och ledaren fångades in redan halvvarvet från mål.
Nitro Sånna höll farten bäst och ”segade” sig förbi Jarreau Boko på upploppet. Segertiden blev nya rekordet 1.17,1/2140 m.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*