Go West bara bäst
Go West Young Man tar andra raka segern, nu med Erik Adielsson i vagnen. Foto: TR Media

Go West bara bäst

Stefan P Pettersson-tränade Go West Young Man följde upp segern i årsdebuten, med en ny seger igår på Solvalla. Från spets lekte hästen hem segern och vann imponerande på tiden 1.13,2a/2140 m. Förstapriset uppgick till 60.000 kr.

Återigen väntade ett fjärdespår bakom bilen, nu med Erik Adielsson som körsven. Den femårige travaren öppnade bra men ännu snabbare var Maximus M.M.-A Eriksson, som dock överlät taktpinnen efter ca 350 m.
Loppet såg på förhand ut som en duell mellan Go West Young Man och Daniel Redén-tränade Moses som tillsammans med Örjan Kihlström fick den otacksamma resan utvändigt om ledaren.
Första 500 m passerades på 1.13 och upp till varvning blev noteringen behagliga 1.15,3.
På slutrundan blev det bättre fart på tillställningen. Örjan var uppe och ”kände på” ledaren och första 1500 m passerades på 1.14,1.
Runt slutsvängen var Erik Adielsson aktiv bakom Mp-hästen och hade längdens ledning inför upploppet.
På pigga ben sprang Go West Young Man undan och höll Moses på en längds avstånd hela upploppet ned. Sista 500 m noterades till snabba 1.11,4 och segertiden skrevs till 1.13,2a/2140 m.
 
 - Han var fin igen och han står billigt inne bronsdivisionen. Jag får prata med ägaren om vi ska testa i detta meeting. Det vore ju trevligt att få med hästen i finalen under Elitloppshelgen berättade Stefan P Pettersson till ATG Live efter loppet.

Ägaren Stall Courant AB kunde räkna in 60.000 kr i förstapris och den femårige travaren har nu tjänat 674.098 kr i karriären. Detta var hästens sjunde seger i 16:e starten.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*