Fyra hemmasegrar i sju lopp
Dubbla galopper i sina två inledande starter. Men tredje gången gillt blev det för Don’t Thell Me som vann tillsammans med Tobias J Gustafsson. Foto: Magnus Strömsten.

Fyra hemmasegrar i sju lopp

Det blev fyra hemmasegrar i dom sju loppen som kördes igår vid tävlingarna på Mantorp Hästsportarena. Inom streckspelet V5 gick tre av de fem loppen till hemmahästar. En av dem var Don’t Thell Me (bilden).

Först ut var Ace of Marke som vann Mellansvenska Amatörserien ihop med Örebroamatören Peter Törnqvist. Ace of Marke tog omgående hand om ledningen och sedan var det av Mikael Selin tränade stoet aldrig i förlustfara.
 - Hon bara bet i från början så var vi i ledningen. I slutsvängen ville jag inte släppa ut den som var i rygg på oss. Men samtidigt kördes den av en Örebroamatör, så sista biten fick jag köra undan lite så det ekipaget blev tvåa, berättade Peter Törnqvist som i många år sysslat med unghästträning åt bl a Stefan P Pettersson.

Höll sig i trav och vann
Stefan P Pettersson har en elegant travare i treårige Don’t Thell Me. Den svarte hingsten har galopperat i sina två inledande starter men visat efter galopperna att det finns kapacitet.
I måndags höll Don’t Thell Me ordningen på sina ben och ledde sitt lopp från start till mål tillsammans med Tobias J Gustafsson.
 - Don’t Thell Me är inte så osäker som raden visar. Idag kändes det tryggt när vi ökade farten i slutsvängen, ansåg segerkusken.

Såld i fredags vann direkt för nye ägaren
I den fjärde V5-avdelningen kom tredje hemmasegern. Back to Basic som tränats av Oskar Svanberg var utannonserad till försäljning och såldes förra fredagen för 37.000 kr.
Första avbetalningen på 25.000 kr kom direkt då Back to Basic tillsammans med Mika Forss ledde hela vägen och kämpade starkt i slutdelen av loppet och höll nosen först.
 - Det har krånglat och strulat så mycket så därför valde ägaren att sälja hästen. Back to Basic började karriären hos mig med seger och han avslutade med seger. Roligt att lämna över en häst i fint skick till nya ägaren, tyckte tränaren Oskar Svanberg efter målgång.

Årets första för Holmberg
Det blev även en fjärde hemmaseger. I det inledande Juniorchans-loppet vann amatörtränade Runkeeper M.J. tillsammans med duktiga körsvennen och ryttaren Agnes Larsson. På sista långsidan pressade ekipaget och nådde ledningen som hon säkert sedan höll till mållinjen. Amatörparet Lars Holmberg och Lizette Falk kunde därmed inkassera årets första tränarseger.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*