Friend Of Elves till final i Kungapokalen
Magnus A Djuse och Friend Of Elves grejade en finalplats i Kungapokalen 2023, genom en andraplats i försöket. Foto: TR Media / Malin Albinsson.

Friend Of Elves till final i Kungapokalen

För andra året i rad har Stefan P Pettersson en finalist Konung Gustaf V:s Pokal. I fjol var det Iznogoud Am. I år heter bidraget Friend Of Elves (bilden) som passande nog är en avkomma till Oasis Bi. Finalen med en miljon kronor till segraren avgörs på Åbytravet lördagen 6 maj.

Stefan hade i år tre fyraåringar i uttagningarna till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Stoet Jest samt Friend Of Elves och Joe Dalton.

Friend Of Elves startade från ett andraspår bakom bilen och körande Magnus A Djuse placerade hästen som trea på innerspår bakom ledande Following-C J Jepson och framförvarande Yohan Hills-B Goop.
I täten dirigerade Jepson i ett ganska jämnt tempo. Första 1500 m passerades på 1.12,5 och runt den sista kurvan var det ingen häst som kände sig manad att attackera i tredjespår. Örjan Kihlström lyfte ut Redén-tränade Ante La Roque för attack i tredjespår i början av upploppet. Ledaren Following stack undan till en säker seger på 1.11,8a/2140 m. Friend Of Elves fick chansen på det innersta open stretch-spåret och Oasis Bi-avkomman avslutade ruskigt starkt och nådde andraplatsen kort före mål. Tiden 1.11,9a var en stor förbättring på distansen, jämfört med tidigare rekordet 1.13,4a. Detta noterat i fjol som treåring. Sista 500 m på Åby i fredags sprang Friend Of Elves nedåt 1.09!

I spårlottningen fick Stefan P Pettersson välja spår sent och hingsten hamnade på spår tio.
 - Spåret passar bra, hästen visade mycket fin uppfattning i försöket då han hanterade chansen som dök upp på det innersta open stretch-spåret. Det kan bli något liknande nu!?
 - Friend Of Elves har utvecklat sin startsnabbhet i år, han har hamnat bättre till positionsmässigt jämfört med i fjol. Då gjorde han många bra insatser i skymundan.
 - Jag tror han blir stabil på 11-tider över distansen nu framöver. Då kommer han hävda sig väl i årgångsloppen säger Stefan P Pettersson.

Kusken Magnus A Djuse kvalade även in broder Mattias Hustle Rain till finalen, vem kör din häst Stefan?
 - Det lutar åt en ny kusk, men vem är inte klart i dagsläget avrundar Stefan som deläger fyraåringen ihop med Frackstad Lantbruksaktiebolag (Per-Gunnar Svärd).
Hästens skötare är Sandra Stjernström.

I finalen lördag 6 maj väntar en miljon kronor till segraren. Finalfältet finns nedan.

Kim tog finalbiljett med Coquaholy före Joe Dalton
Jest slutade oplacerad i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal och noterades för tiden 1.14,1a/2140 m.
Joe Dalton var fyra i ett kval till Kungapokalen och var ganska nära en finalbiljett. Segraren Dancer Brodde-J Untersteiner var två längder före duon tvåan Dareios Di Poggio-B Goop och trean Coquaholy körd av Kim Eriksson, bägge med tiderna 1.12,2a/2140 m. Där bakom, slagen med en tiondel fanns Magnus A Djuse med Joe Dalton som fick tiden 12,3a. Fjärdeplatsen var värd 17.500 kr.

1 Dancer Brodde (Johan Untersteiner)
2 Following (Stefan Melander)
3 Bedazzled Sox (Roger Walmann)
4 Tetrick Wania (Conrad Lugauer)
5 Dareios di Poggio (Björn Goop)
6 Thereisnolimit (Stefan Melander)
7 Ante La Roque (Daniel Redén)
8 Hustle Rain (Mattias Djuse)
9 H.C.’s Crazy Horse (Daniel Wäjersten)
10 Friend Of Elves (Stefan P Pettersson)
11 Jikken (Daniel Redén)
12 Coquaholy (Roger Walmann)

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*