Framgångsrik påskhelg

Påskhelgen 2021 är till ända och Mp-hästarna har gjort väldigt bra ifrån sig. Två segrar i Eskilstuna under långfredagen genom Comes With Age och Solkattens Shirazi. Vid STL/V75-tävlingarna på Romme under påskdagen noterades en andraplats av McGarret samt en tredjeplats av Stella Pona.

Vi börjar rapporteringen med den snabbaste hästen. Fyraåringen Comes With Age slog till med 1.11,1a/1640 då han segrade i Tempo Vallas Påskbomb och erhöll ett förstapris på 50.000 kr.
Endast sju hästar kom till start, men det blev ändå en fartfest av stora mått. Hans-Owe Sundbergs Sultan Norrgård drog iväg med 1.07,4 första halvvarvet och varvade på tuffa 1.11.
En bit ned i det lilla fältet, med fem kvarvarande ekipage tvingades Comes With Age avancera framåt som första häst i andraspår.
Runt den sista kurvan fick Stefan P Petterssons travare draghjälp av Appasso-Å Lindblom men i början av upploppet var det dags för en ny attack.
Mitt på upploppet var ledaren slagen och Appasso passerades också kort före mål, med en hals marginal.
Bifirma Stall Mållinjens fyraåring tog därmed sin tredje seger i hästens 13:e start. Hästen har nu en startprissumma på 215.500 kr och han räknas nog i alla årgångslopp framöver. Ifjol var hästen trea i ett uttagningslopp till Svenskt Travkriterium.
Segertiden 1.11,1a/1640 m var nytt banrekord för fyraåriga hingstar/valacker över kort distans.

Ett lopp tidigare hade ytterligare en seger bärgats av en Mp-tränad häst. Conny Larsson-tränade Solkattens Shirazi tog tredje segern på fem starter i Larssons regi. Segerreceptet var återigen ledning från start till mål och hästen är obesegrad i spets för konstellationen Conny Larsson / Jörgen S Eriksson.
Segertiden denna gång blev nya rekordet 1.14,3a/1640 m. Ägaren och uppfödaren Bio Consulting i Söderköping AB kunde räkna hem ett förstapris på 25.000 kr.

Påskdagens STL-tävlingar arrangerades som traditionen bjuder på Rommetravet.
Två Mp-hästar tog chansen och duon McGarret och Stella Pona noterades för mycket fina insatser som tvåa och trea, i prispengar 55.000 kr respektive 32.000 kr.

Jesper Hedqvists McGarret slutade tvåa i ett försök i bronsdivisionen bakom vinnande Digital Class. Via en tung slutspurt i spåren fullföljde hästen mycket bra och kunde trots en kort galopp mitt på upploppet bärga andraplatsen på tiden 1.14,8a/2640 m.
Bakom McGarret i mål som trea, återfanns östgöta-uppfödningen G.R.J.’s Wolverine körd av Micael Stjernström.
Det kan alltså bli mycket ”östgötahästar” i finalen under Elitloppshelgen i denna klass. Grinnebys Orion vann ju ett försök i samma klass på Mantorp 20 mars.
Orion Byggnads AB & Hanna Hedqvist erhöll 55.000 kr för andraplatsen.

Micael Stjernströms Stella Pona deltog i ett försök ingående i Diamantstoet och hon kördes för första gången av Kim Moberg. Stella Pona avvaktade länge som femma på innern och luckan kom i början av upploppet. Med en sylvass avslutning, klockat av ATG X-labs, till 1.04,8 hade hon den tredje snabbaste spurten på Rommetravet i söndags.
Tredjeplatsen på 1.14,8a/2140 m gav 32.000 kr i prispengar till Micael Stjernström & Stall Stella HB.
I regi Götesson / Stjernström var det andra gången i historien som tränaren Micael Stjernström stod vid sidan av banan och överlät styrningen. Rebecca Dahlén fick chansen en gång i fjol och nu Kim Moberg. Båda tjejerna slutade trea i respektive lopp.

Image
Image

MANTORP ARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.