Framgångar för hemmahästarna

V75-tävlingar med STL-lopp är alltid sevärda och den här travdagen på Mantorp Hästsportarena innehöll både spännande slutstrider, fina förhållanden och helt enkelt en toppendag för publiken. Fyra hemmasegrar noterades, den största tog Stefan P Pettersson-tränade Chantal Jet (bilden).

De senaste tio åren har inte Mantorptränade hästar varit så framgångsrika inom V75. Bottennoteringen var 2019 med endast en triumf som dock ökade till tre och fem segrar senaste två åren. Men det känns som att Mantorpstränarna är rejält på uppåtgång inför 2022 och vid lördagens V75-tävlingar kom inte helt oväntat årets första viktoria.

Chantal Jet överlägsen i Arne R Erikssons lopp
Hemmatränaren Stefan P Pettersson var optimistisk på förhand om vinstchanserna med Chantal Jet i den fjärde avdelningen. Hans fyraårssto var också bara bäst då hon trots lite press bara lämnade konkurrenterna redan i slutsvängen tillsammans med Magnus Jakobsson.
 - Chantal Jet var jätteduktig i förra starten som tvåa från dödsposition bakom kapable O.M.Gogentle. Vi visste därför att formen var på topp. Igår när hon ryckte undan i slutsvängen blev jag väldigt nervös. Jag hann då tänka att upploppet blir nog långt men Chantal Jet var fenomenal idag, tyckte Stefan P Petterson efter målgång.
Tio hemmahästar deltog inom V75-spelet och åtta var prisplacerade.

Första V75-segern för maltes
Travintresset är stort på den lilla medelhavsön Malta. Det är landets näst största publiksport och genom åren har många malesterna varit hästägare, uppfödare, tränare och lärlingar i Sverige. På Mantorpsovalen var t ex Charles Degiorgio framgångsrik under några år.
Till vardags är Tyler Mifsud lärling hos Joakim Lövgren på Jägersro. Hans bror Larson Tifsud sköter mestadels träningen av stallets sex hästar där stjärnan heter Federer. Tyler Mifsud är för de flesta V75-spelare ett okänt namn och därför var bara Federer streckad på 4% av spelarna. Men maltesen är en duktig körsven som under fjolåret styrde in 25 vinnare på svenska travbanor. Federer gavs ett perfekt lopp av sin körsven och blev V75-spelets stora överraskning efter att ha spurtat hem den femte avdelningen.
 - Vi fick en bra start och fjärdepar utvändigt med rygg på en av de favoritspelade. Jag förstod att det ekipaget skulle röra på sig över sista långsidan och vi fick en perfekt rygg att följa i anfallet. När Global Virgin gjort sitt så attackerade vi 300 meter från mål. Det här var min första seger inom V75 berättade segerkusken. 

Dubbel för Örjan Kihlström
Inte helt oväntat var Örjan Kihlström V75-spelets nyckelkusk och två segrar och en målfotoförlust var utdelningen för hans fem uppsittningar. Han inledde med Timo Nurmos-tränade Champ Lane som efter att enkelt nått ledningen vann den inledande avdelningen.
Andra segern var mer överraskande bakom formtoppade Jörgen Westholm-tränade Remarkable Feet i Gulddivisionen, tillika Oasis Bi’s lopp.
Favoriten Lucifer Lane fick bestämma framme i ledningen när sprakfålen Disco Volante hade galoppskorna på sig. Lucifer Lanes körsven Johan A Nilsson valde att rycka undan i slutsvängen vilket öppnade för bakomvarande Remarkable Feet 200 kvar som avgjorde kort innan mål. Med facit i hand hade Örebrokusken kunnat vänta med att rycka undan vilket nu kostade segern.

Kusktalang vann dubbelt
Jag har alltid gillat Dante Kolgjini ända sedan barnsben och därför följt honom nu i början som körsven. Heter man Kolgjini får man också ögonen på sig och det är inte alltid superlativer som kommer efter deras kuskinsatser.
Hans bror Adrian är utan tvivel en kusktalang och jag vill säga att lillebror är också något extra. Det visade 22-åringen när han i lördags lotsade in stallets It’s a Girl i den sjätte avdelningen efter en väl avvägd styrning.
Men ändå tycker jag att kuskinsatsen bakom den andra vinnaren Milos Ganador var en uppvisning i den högre skolan. Snart 81-årige Olle Elfstrand tränar hästen.

Tomas Thell / Roger Elebring

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*