Första trippelsegern för Linda
Att en kvinnlig körsven vinner tre lopp en tävlingskväll är sällsynt. Men det lyckades skickliga Linda Sedström med igår när hon för första gången i livet vann en trippel. Foto: Magnus Strömsten.

Första trippelsegern för Linda

Det är ovanligt att körsvenner vinner tre segrar en travkväll. Ännu mer sällsynt är att en kvinnlig körsven gör det. Men igår lyckades Linda Sedström för första gången i livet vinna en trippelseger.

Tidigare hade Linda Sedström licens i Örebro. Men hon och sambon, den gamle handbollsstjärnan Magnus Jernemyr, flyttade bopålarna till Axevalla och huserar nu på Bjertorp där Åke Svanstedt var aktiv innan han flyttade till USA.
Linda Sedström har senaste åren kört runt 150 lopp och konstant förbättrat sina siffror. Ifjol hade hon 13% segrar och hittills under 2023 har hon vunnit 22% av de 50 lopp hon kört.
Första triumfen kom bakom skrällen Atletico Doc som delade ut 25 ggr insatsen. 650 meter från mål attackerade duon från tredjepar utvändigt. In på upploppet kopplade Atletico Doc greppet på ledaren och höll knappt undan före vasst spurtande Massai.
 - Han fick attackerade 700 kvar och var stark och rejäl. Jag var inte säker på om vi vann. Men den utvändiga hästen verkade lite kortare så jag hade en känsla av att vi höll undan, berättade Linda efter första segern.

En fantastisk fin häst
Redan i loppet efter kom nästa seger bakom kvällens största favorit Oxidizer. Linda Sedström körde offensivt och svarade ledningen i en snabb öppning. Trots det tuffa tempot stack Oxidizer från konkurrenterna 400 meter från mål och vann överlägset.
 - Det här var en fantastisk fin häst att köra. Oxidizer har haft skadeproblem och det är roligt att han är tillbaka. Roligt att man också kunde leverera när man kör en sådan storfavorit, betygsatte hon andra dagssegern.

Fira på vägen hem
Trippeln fullbordades i det sjunde lopp när Chip Mc Kei’em spurtvann. Här kunde Linda avvakta i andrapar utvändigt till 600 meter från mål. In på upploppet var ekipaget först och det höll hästen fram till mållinjen.
 - Jag har aldrig vunnit tre segrar tidigare en tävlingskväll. Så nu får vi stanna på vägen hem och fira lite på Max, tyckte Linda Sedström med tredje vinnaren.  

Hellstedt på bättringsvägen
2014 fick dåvarande Mantorpstränaren Jan Hellstedt fram en riktig stjärnhäst i Ivar Sånna. Främsta meriten var en målfotoförlust i Svenskt Travderby. Strax innan 2016 såldes hästen till Norge för ett stort belopp. Ivar Sånna fortsatte leverera för sin nye ägare och under 2016 vann hingsten bl a Svenskt Mästerskap på Åbytravet.
Men nu är cirkeln sluten igen för 2022 återbördades Ivar Sånna till Jan Hellstedt som köpte hingsten. I hans stall finns två avkommor till Ivar Sånna som båda är födda 2018. Igår vann sonen I Love Composite med sambon Jenny Brunzell i sulkyn. Valacken travade loppet genom utvändigt ledaren men var ändå starkast över upploppet. Segern värmer säkert extra mycket då Jan Hellstedt sedan i januari kämpat mot en svår inflammationssjukdom som lett till en viss förlamning.
 - Men han är på bättringsvägen, avslöjade Jenny Brunzell i segerintervjun.

Tomas Thell

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*