Första segern i 237:e starten!
Olov Granath vinner med Agnes Lixarve. Olovs första seger i 237:e starten! Foto: Magnus Strömsten

Första segern i 237:e starten!

Två hemmasegrar blev det under måndagskvällens tävlingar. Kim Eriksson tog seger nr 757 i Sverige enligt travsport.se. Amatörkörsvennen Olov Granath tog däremot hans första seger i karriären – i 237:e starten som körsven!

En av Mantorptravets mest strävsamma amatörer är Olov Granath. Igår vann han första segern någonsin när han styrde in 35-oddsaren Agnes Lixarve till hennes första seger på 30 försök.
Efter en löpning som trea på innerspår hittade Olov ut i andraspår i mitten av slutsvängen. När ledaren kroknade på upploppet kunde Olov och Agnes Lixarve koppla greppet ca 50 m före mållinjen och även hålla undan för starkt avslutande St No More War.
Segermarginalen blev en halv längd och Olov hann inte med någon segergest, då han segrade för första gången i 237:e starten!

Peter brände med fyra favoriter
Halmstadtränaren Peter Untersteiner var gårdagens nyckelkusk med fem favoriter inom V64-spelet. Men det ville sig inte riktigt, utan tre av hans favoriter slutade tvåa i mål. De som var uppmärksamma hörde också att Halmstadtränaren meddela i intervjuer innan tävlingarna att det var bara Pere Ebu som han trodde skulle vinna. Trots att många favoriter förlorade så blev det ändå ingen större utdelning, utan den stannade på låga 2.438 kr.

Tysk profil glänste
En riktig profil är tysken Klaus Kern kom till Sverige och blev proffs för elva år sedan. Känd som kusk blev han som en offensiv och sann optimist. Igår fick vi se en typisk vinnare från Kerns-stallet i Give Me Ten. Efter en snabb start körde Rommetränaren till ordentligt och tog över kommandot. Ekipaget höll sedan ett skapligt tempo och med ett ryck 250 kvar skaffade sig Give Me Ten ett ointagbart försprång.

Claw vann igen
Hemmatränaren och catchdrivern Kim Eriksson visade på nytt upp fyraårige valacken Claw i bästa författning. Trots ett dåligt åttondespår bakom bilen öppnade Claw snabbt och tidigt kunde hemmahästen ta hand om taktpinnen. Även här kom det avgörande rycket i slutsvängen och duon var aldrig i förlustfara.

Bergh skadad i armbåde
Robert Bergh var en annan gäst igår. Men Åbytränaren hann bara köra ett lopp och vinna med debutanten Comand, innan hans armbåge började smärta och ”Bergharen” fick avstå styrningarna resten av tävlingsdagen.

Tomas Thell / Roger Elebring

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*