Flera segrar till hemmalaget

Utöver Chantal Jets seger i Arne R Erikssons lopp, vann även tre andra hemmahästar i lördags. Först ut var Julia Andersson med Dooley’s U.N.G. (bilden), därefter vann Solkattens Eros och senare under dagen Vegas Töll.

Julia Andersson som blev oskyldigt inblandad i en olycka på Axevalla i mitten av november tog nu hennes första seger sedan incidenten.
Det var för övrigt Mantorps första seger under det nya året och montéloppet var även dagens första löpning på arenan.
Efter en väldigt lugn inledning hamnade ekipaget i kön och hade endast två konkurrenter bakom sig inför slutvarvet.
Julia fick dock fin fart på den åttaårige fuxen på slutrundan samtidigt som täthästarna var märkta av det tuffa inledningsvarvet på 1.14,5.
Redan 450 m kvar återfanns Julia i ledningen och segermarginalen blev till slut 2,5 längder ned till måltvåan Gubben Noak-Henriette Larsen.
 - Kul att vinna lopp igen, speciellt i monté som jag tycker är roligast att tävla i. Hästen ”springer och sover” så jag var mycket nöjd med detta tempot i täten sammanfattade Julia efter loppet.

Skoglunds första
I dagens tredje lopp vann Solkattens Eros en dramatisk slutstrid mot Kim Erikssons Speedy Cash Vicane och ledande Stepping Dreamboy-Mikael J Andersson.
Solkattens Eros sluggade sig förbi och vann loppet med mycket knapp marginal.
Den nyblivna sexåringen tog sin tredje seger i karriären som nu omfattar 16 starter. Segertiden blev nya rekordet 1.15,0a/2140 m.
Under fjolåret och fram till och med i lördags har hästen tränats av rutinerade Conny Larsson tillsammans med ägarparet Mats och Susanne Solönhaf.
Men redan dagen efter loppet står nu hästen utan tränare!
 - Det är ingen dramatik utan Conny vill varva ned och vi kommer själva stå som tränare för hästen inom kort. Vi går den webbaserade b-tränarutbildningen på Mantorp just nu och är klara inom kort berättade Susanne Solönhaf efter loppet.

Skoglunds andra
Den tredje Mp-hästen som grejade seger i ett 30.000 kr-lopp var Vegas Töll i det avslutande loppet.
Det femåriga stoet som numera tränas och delägs av Tomasz Wisniewski triumferade efter en snygg styrning av Rikard N Skoglund, som även rattade Solkattens Eros till seger.
Vegas Töll hade ett par längder fram till ledande Magical Mile-Ulf Ohlsson i början av upploppet men stoet var klart starkast den sista biten.
 - Hon har tränat mycket bra, liksom mina övriga hästar, utan att få till något bra resultat. Hennes första seger ”satt överst” i programraden nu och därför satt segern extra skönt sa Tomasz Wisniewski efter loppet.  

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*