Flera segrar för Kim
Kim Eriksson tillsammans med Best Ofdream Trio vid en tidigare seger. Bild: TR Media.

Flera segrar för Kim

Kim Eriksson tog flera segrar runt förra helgen. På fredagen vann han med Best Ofdream Trio (bilden), på söndagen ett lopp i Tingsryd och på måndagen ett lunchlopp på hemmaplan.

Rommetravet var en två värdbanor för ATG’s V64-spel i fredags. Kim Eriksson fanns på plats och han körde tre hästar åt den norska tränaren Erik Killingmo.
Svenskfödde Ottens Idol (tidigare i träning hos Anders Svanstedt) svarade för en stark insats då han utmanade storfavoriten Bertha-Ö Kihlström. En andraplats noterades och bägge hästarna fick tiden 1.14,8a/2140 m vilket var nytt rekord för Ottens Idol.
Även norskfödde Forever Dream slutade tvåa och hans tidsnotering blev goda 1.15,7a/2640 m.
Det bästa var dock avslutningen då Kim återigen körde Best Ofdream Trio i Restaurangpokalen som lockade med 50.000 kr till vinnaren.
Trots en löpning utvändigt om ledande Deede Star och ett öppningsvarv på 1.12,5, så kunde den femårige travaren köras till spets på bortre långsidan och sedan brisa undan till en smått överlägsen seger. Klockan visade på 1.10 sista 500 m och även sista varvet avverkades under 1.11. Segertiden blev finfina 1.11,5a/2140 m.

 - Best Ofdream Trio lekte verkligen när han segrade på en 11-tid över full distans!
 - Alla tre hästarna var fina och på fredag är det dags igen att köra åt Killingmo. Nu på Solvalla och då handlar det om Ådne Odin i speedrace för kallblodiga travare. Det blir häftigt. Jag har väl kört ca 20 kallblodslopp och det har blivit en seger med dessa summerade Kim.

Segern med Robert Bergh-tränade Imperias Juliette togs på Tingsryd och stoet noterades för nya rekordet 1.12,7a/1609 m.
 - Hon är en riktigt fin Love You-avkomma som tuffar på i samma fart. En lättkörd häst och segern blev enkel.

På hemmaplan i måndags grejade Kim andra raka segern med Beatrice Trio. Efter ett lopp i 2-par ytter tackade hon för sällskapet och lämnade konkurrenterna bakom sig sista halvvarvet.
Segertiden för det femåriga stoet blev nya rekordet 1.12,3a/1640 m.
 - Det är en häftig märr som jag hade spetsidéer med. Några av konkurrenterna hade samma taktik och jag ville inte chansa ut mig. Positionen i 2-par ytter blev ju bra och jag satt mest och åkte med den sista biten berömde Kim efter loppet.

Segrarna var Kims 23-25:e under året och hans segerprocent uppgår till 12%. I pengar inkört passerade han tre miljoner under tävlingsdagen i måndags.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*