Favoritfall höjde V64-utdelningen
Mats Gunnarsson vann övertygande med Triton. Bild: Magnus Strömsten.

Favoritfall höjde V64-utdelningen

Global Coldplay föll som omgångens stora favorit. Amatören Mats Gunnarsson spurtvann med segervana Triton (bilden) senare under kvällen. Redan i det första loppet fick publiken se en imponerande debutvinnare i Jest!

Conrads Kim tränades inledningsvis av Svante Båth. Efter fem starter och ett par riktigt positiva insatser valde hästens ägare att ändå flytta stoet till Lars-Åke Söderholm i Eskilstuna. Stoet fick en invändigt löpning i årsdebuten men när hon styrdes till attack bet det rejält.
 - Det var första starten för mig. När luckan kom och jag började smacka på henne tog hon rejält tag i grejerna. Conrads Kim var bättre än jag trodde och med det här loppet i kroppen bör hon ha en spännande framtid, tyckte Lars-Åke Söderholm i segerintervjun.
Lite kuriosa om vinnaren är att hennes mormor är det fantastiska stoet Fridhems Ambra som under sin karriär tjänade över 12 milj kr.


Segerformen håller i sig
Johanna Lind var tidigare lärling på Mantorp, men numera är hon anställd av Ola Samuelsson och har licens på Jägersro. Vid Mantorps förra tävlingsdag vann hon en dubbelseger och igår var det dags igen för en ny viktoria. Johannas femte seger på tio försök under 2022.
Segervapnet igår hette Zinfandel som stod i en klass för sig. Redan varvet från mål övertog duon ledningen och sedan kunde Johanna Lind finåka och vinna med 30 meter ned till tvåan.
 - Jag tänkte ligga kvar men han blev så pigg att jag blev tvungen att attackera tidigt. Trots att Zinfandel vann överlägset så hade hästen hur mycket krafter som helst kvar när han passerade mållinjen, avslöjade Johanna Lind efter målgång.

Välförtjänt seger
Den fjärde V64-avdelningen fick en välförtjänt vinnare i Triton och Mats Gunnarsson. Efter en långsam start attackerade valacken på sista långsidan och avgjorde sedan med lätthet över upploppet.
 - När det gick 1.20 på det inledande varvet så trodde jag segerchansen var borta. Men banan är lite lös på innerspåret så kanske ledaren var missgynnad och min häst var däremot gynnad av banan. När Triton fick fria tyglar in på upploppet avgjorde han lätt, ansåg Mats Gunnarsson efter målgång.

Imponerande debut
Tävlingarna inleddes med ett lopp för treåriga ston. Här presenterade Stefan P Pettersson en mycket fin häst i Jest (Trixton-Break On Through). Den stora ladyn togs försiktigt i starten och hamnade i kön, samtidigt som hårt betrodda Patricia Bo spoilerade sina chanser.
På slutrundan anföll Jest i tredjespår och med mäktiga kliv avgjorde hon retfullt enkelt och joggade in i mål på 1.17,3/2140 m tillsammans med Magnus A Djuse.
Sista varvet avverkades på 1.15 och sista halvvarvet gick ännu snabbare.
 - Jag har känt i jobben att hon är något alldeles extra. Idag var jag lite rädd för startspåret, men felfri trodde jag på en 16-tid över distansen kommenterade Stefan efter loppet.

Tomas Thell / Roger Elebring.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*