Familjehästens saga fortsätter
Image Rapida vann imponerande med unga Erica Sjöström i vagnen. Foto: Magnus Strömsten.

Familjehästens saga fortsätter

Storyn om Image Rapida innehåller det mesta som travintresserade vill läsa om. I lördags imponerade den nu sexårige hingsten stort när han vann den femte V65-avdelningen på Mantorp.

Hästens tränare Christin Sjöström från Kalmar har en tidigare karriär som hästskötare, bl a ett tid hos Per K Eriksson när han var aktiv i USA. 2016 hade Christin tillsammans med ett kompisgäng kommit överens om att köpa en ettåring. Den hittades på Kriterieauktionen på Solvalla och det var Image Rapida som kostade 50.000 kr.
Image Rapida visade tidigt talang men hade ständiga problem med ett öga. Till slut fick ägarna välja på att ta bort ögat eller operera det med laser strax innan treårssäsongen. Det blev det senare alternativet och det blev en lyckosam operation, men också anledningen till att hästen ständigt tävlar med stänkhuva med fasta skydd för ögonen.  
Framgångarna för Image Rapida startade tidigt, men han blommade ut rejält som femåring och vann en V75-final på Solvalla med Björn Goop som körsven.

Dottern fick chansen och tog den
Genom att det är en familjehäst fick Christins dotter Erica Sjöström som 17-åring känna på guldklimpen men det slutade med galopp. Kort senare revanscherade sig Erica och vann sin karriärs första seger.
Igår på Mantorp blev det fjärde försöket bakom Image Rapida för Erica Sjöström. Trots att 19-åringen är relativt orutinerad körde hon helt respektlöst mot sina äldre och ärrade konkurrenter. 1.300 meter från mål attackerade ekipaget från kön och kom fort fram till ledaren. I slutsvängen var det en trio som gjorde upp om segern, men Erica manade bara lätt på Image Rapida som i en vass avslutning plockade ned ledande Twinkle Face. Segertiden fina 1.13,0a över medeldistans vilket visar att formen är på väg mot Kalmartravets V75-omgång under midsommarhelgen.

Nettan Sånna spurtvann
En hemmaseger noterades och den kom genom Lennart Danielssons Nettan Sånna som serverades ett drömlopp av Kim Eriksson. Från ett tillägg hittade Kim till 2-par ytter. Där kunde Kim sitta och ”gotta sig” medan täthästarna Livi Precious-C J Jepson och Persos Otello-A Forsberg kivades, speciellt under slutvarvet.
På upploppet fick stoet anfallsorder och hon speedade enkelt förbi till seger på nya voltrekordet 1.14,7/2160 m.

Trippel till Nurmos
Timo Nurmos hade sänt ned flera fina unghästar till lördagens tävlingar. Det slutade med tre övertygande segrar i nämnd ordning för Cavatappi, Queen Ratzeputz och Lee Harvey Bros.
Den sistnämnda imponerade mest. Trots en del spår under slutvarvet var treåringen helt överlägsen till slut och vann loppet med ca 30 m på topptiden 1.14,0a/2140 m. Nu väntar E3-uttagningar i Eskilstuna för detta löfte.

I övrigt var Mantorps oval fortsatt fin och snabb. Det noterades 21 st personliga rekord av dom 112 startande ekipagen.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*