F d Axén-häst vann
Modern till Teanie, Lajos Wurö efter V75-seger på Åbytravet 2007. På skalmen Mats Hallgren. Foto: Lars Jakobsson / TR Bild.

F d Axén-häst vann

Femårige travaren Teanie var en av fyra hästar som fanns på Jörgen Axéns träningslista vid hans bortgång i januari. Mikael Selin övertog träningen för Teanie och i torsdags kom första segern i andra starten för Selin.

Teanie gjorde debut för Mikael Selin på Axevalla 13 april och följde då fint, från en position i rygg på ledaren, till en andraplats bakom spetsvinnande Yagger Millpond, för övrigt uppfödd i Norrköping.

På samma bana, sexton dagar senare gjordes andra starten och ett andraspår byttes ut till ett behagligare innerspår då Claes Svenssons These Days blev struken.
Jonathan Bardun som har varit ordinarie kusk på Teanie fem senaste starterna, körde femåringen i ledningen. Detta sedan Carl Johan Jepson kört galopp med Adiagos Bella i ett spetsförsök efter 250 m.

Första varvet avverkades på lugna km.tiden 1.19 och loppets favorit You To Special, ägd i Söderköping men tränad av Markus B Svedberg och körd av Ulf Ohlsson, satt perfekt placerad i 2-par utvändigt.
Favoriten försökte i spåren i slutsvängen och flera hästar i banans bredd jagade segern upploppet ned. In mot mål hårdnade till rejält men Teanie kunde rädda segern med en nos och segertiden blev nya rekordet 1.17,6/2140 m. Förstapriset uppgick till 25.000 kr.

 - Jag tycker ändå att hästen var bättre och finare i debuten för mig. Det var förstås roligt att han fick vinna ändå och resultaten tvåa-etta är mycket bra början.
 - Det var en seger som ligger bra i tiden. Jag och representanter för travbanan i Mantorp håller som bäst på att planera för Jörgen Axéns Minnesdag som är arrangeras måndag 5 juli i samband med Mantorpsloppet och V64-tävlingar.
 - Är det någon som vill synas med ett sponsorlopp eller en aktivitet för att hedra och minnas Jörgen, är det bara att kontakta mig eller sportkontoret på Mantorp.
 - Förhoppningsvis får vi ha publik den kvällen på travet. En grillafton i sommarvärme hade Jörgen uppskattat högt avrundar tränarkollegan Mikael Selin.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*