Ettor och tvåor

Vid gårdagens tävlingar i Eskilstuna noterades två Mp-segrar. Dels genom Angelica Björks Teton Happy som vann det inledande loppet, vann gjorde också Conny Larssons Solkattens Ganesha.
Dessutom noterades flera andraplatser under kvällen också.

Teton Happy
tog karriärens första seger då sjuåringen vann ett P22-lopp för kuskar som max hade kört 100 lopp förra året. Körande Marcus Sundberg placerade hästen utvändigt utan rygg en bit ned i fältet.
På slutvarvet återfanns ekipaget utanför ledande Suppresing Fire som hade varvat på km.tiden 1.16,6 för Jennifer Österdahl. Redan 600 m kvar kunde Mp-hästen överta ledningen och samtidigt rycka åt sig några längders försprång.
Även om det tog emot lite på upploppet så kunde Teton Happy vinna enkelt på tiden 1.17,2a/2140 m. Möjligen hade det blivit hårdare i mål om inte Emoko galopperat mitt på upploppet för Sofia Adolfsson.
Förstapriset var 10.000 kr och för Angelica Björk var det årets första tränarseger i hennes 20:e start. Teton Happy har visat klar förbättring senaste fyra starterna då hästen har börjat tävla barfota.

Senare på kvällen vann också Conny Larsson-tränade Solkattens Ganesha, körd av Per Lennartsson. Den fyraårige Quite Easy U.S.-avkomman som började året med en seger har därefter ägnat sig åt galopp i fyra starter.
Nu travade han felfritt och fick en position som trea i andraspår större delen av loppet.
Efter lugn körning i spets i 18-tempo av Petter Karlsson bakom Habanero D. blev det bättre fart på tillställningen under slutvarvet.
När 500 m återstod av loppet attackerade Lennartsson i spåren och runt den sista kurvan fick Mp-hästen tugga på i tredjespår utvändigt om nya ledaren Katri P.Boko-M E Djuse och Go For Manny-Claes Sjöström.
Kort före mål passerades ledaren och Solkattens Ganesha kunde vinna på nya rekordet 1.16,7/2160 m. Segerpremien uppgick till 25.000 kr och därmed har fyraåringen tjänat 62.300 kr i karriären som omfattar sju starter.

Conny Larsson hade även med stallkamraten Solkattens Eros till Eskilstuna, denne kördes också av Per Lennartsson.
Efter en galopp i slutet av den första kurvan reparerade den femårige valacken storstilat till en andraplats på nya rekordet 1.16,2/2160 m. Andraplatsen var värd 12.500 kr.
Femåringen svarade även för en plusbetonad insats på hemmaplan 12 juni och han närmar sig nu första segern i karriären.

Även Axevalla tävlade igår kväll och där noterades två andraplatser av Mp-hästar.
Jesper Hedqvist-tränade Ain’t No Saint kördes av Jessica Åhs. Efter en invändig löpning i rygg på ledande och vinnande Lovemelikeyoudo-Håkan K Persson fullföljde det femåriga stoet till en andraplats på 1.16,4a/2140 m.

Amber Gold som tränas av Tomasz Wisniewski var med i det avslutande loppet som endast hade sju startande hästar. Efter en lugn start hamnade stoet i slutet av den lilla klungan.
I slutkurvan anföll Wisniewski i fjärdespår och stoet fullföljde mycket bra upploppet ned, men fick se sig besegrad av ledande Princess Ellen-H Crebas. Tiden 1.17,4/2140 m var ett nytt rekord för stoet.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.