En uppfödarseger och en finaltvåa
Anders Westers uppfödning Kayla Westwood gav ett mäktigt intryck redan vid debutsegern. Bild: TR Media.

En uppfödarseger och en finaltvåa

Lördagens fina tävlingar på Solvalla bestod av STL-finaler och dessutom fyra s k Margareta-lopp för 3- och 4-åringar. Resultatet för Mp-räjongen blev en uppfödarseger samt en andraplats i en STL-final.

Margaretas Tidiga Unghästserie består av 16 lopp för tre- och fyraåriga hästar, utspridda på fyra olika datum. I lördags kördes dom fyra första loppen, utan Mp-hästar till start. Dock med en östgötauppfödning i form av Anders Westers treåriga Kayla Westwood (Maharajah-Daina Westwood) som köptes av hästägare hos Mattias Djuse i mitten av juni förra året.

Debuten skedde med seger på Solvalla i november. Inför lördagens start hade stoet vunnit tre av fyra starter och vid förlusten slutade hon trea och fick stryk av Walmann-duon, hingstarna Coquaholy och Bedazzled Sox.
I lördags gick det bättre och fuxstoet kunde vinna, via ett tungt slutvarv i spåren. Ledande Sommerbrise tilläts öppna första varvet på 1.19,6 men det bekom inte Westers uppfödning som stegade runt hela fältet och segrade på km.tiden 1.17,1a/2140 m.
Förstapriset var hela 300.000 kr och stoet har nu sprungit in 540.000 kr på fem starter.

Stefan P Pettersson lyckades bäst av tränarna från Mantorp, med en andraplats i Diamantstoets final genom Chantal Jet, värd 110.000 kr.
Efter en löpning i rygg på ledande och vinnande It’s A Girl följde hon med lätthet tillsammans med Magnus Jakobsson, till en andraplats på nya rekordet 1.15,0/2140 m.
Frackstad Lantbruksaktiebolags fyraåring har nu öppnat året med en seger och ett andrapris. Båda loppen har inbringat 110.000 kr per start.
 - Bra tröstpengar blev det, men det hade kunnat bli seger med lite flax. Antingen om vi hade kommit till ledningen eller om vi hade fått luckan i tid. Chantal Jet hade krafter kvar i mål berättar en smånöjd tränare.

För övriga finaldeltagare blev resultaten:
Nydalens Finity-R Karlstedt femma i klass II-finalen på tiden 1.15,0a/2140 m, värd 22.000 kr.
Solkattens Ferrari-E Adielsson sjua med Tomasz Wisniewskis häst i klass I-finalen, värd 10.000 kr.
I samma final slutade Jan Gustavsson-tränade Bandit Frontline oplacerad och erhöll 2.500 kr.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*