En spelare tog hela potten!
Visst påminner Kvicka Lee en del om mormor Toyota Lee som var en stjärna i slutet av 1980-talet på Mantorp. Ralf körde även hästens mormor Toyota Lee. Foto: Magnus Strömsten

En spelare tog hela potten!

V5-spelet inleddes med en riktig skräll. Till ledningen stack Marielle Svensson-tränade Vår Julius, som endast var streckad på 1% av systemen. Den positionen försvarade sedan fuxen ända fram till mållinjen för körsvennen Lars Högström. Vinnaroddset hela 46 ggr insatsen.

Ny skräll i avslutningen  

Ytterligare en jätteskräll vann inom V5-spelet. I den avslutande avdelningen kom Hessel B.Rapida fram utvändigt Hugo R.C. som fått offra mycket kraft för att nå ledningen. Hessel B.Rapida kopplade greppet in på upploppet och körande Jens Laursen såg till bakomvarande favoriten Scotch Brodde inte fick fritt spår in mot mål. Bara 2% av systemen hade streck för den här skrällvinnaren.

Kvicka Lee imponerade
Två väntade vinnare var det inom V5-spelet. Den som imponerade mest var Kvicka Lee som för Ralf Karlstedt vann den tredje avdelningen i överlägsen stil från ledningen. Det är gedigen Mantorpsstam i vinnaren, vars mormor Toyota Lee var en riktig speedkula i slutet av 1980-talet oftast körd av Ralf Karlstedt.
I fjärde avdelningen var det nära att favoriten Golden Road förlorat. Hästen tappade ledningen till skrällen Baton Westwood vid ingången till slutsvängen. Men väl när körande Dick S Jansson fick loss pluggarna vaknade Golden Road till liv igen och avgjorde säkert sista stegen in mot mål.
Bara ett V5-system klarade de fem vinnarna och fick i belöning 102.136 kr för den bedriften.
 
Stud Muffin imponerade
Kvällens mest imponerande vinnare fick vi ändå se i montéloppet. Det var från Danmark nyinköpte Stud Muffin som debuterade för amatören Jennifer Persson. Trots en totalbommad start som gav hästen närmare 80 meters tillägg, så tog han sig ikapp och kopplade greppet redan i slutsvängen för att vinna avstannande på tiden 15,5. 

Amatörer i början och slutet
Två av banans amatörtränare tog varsin tränarseger. I kvällens inledande lopp ledde Oscar Ekberg hela vägen med Blustery Day som därmed tog första segern i fyraåringens åttonde start.
För 51-årige Oscar var det första segern i karriären, både som körsven och tränare. Oscar tog körlicens 1996 men har bara kört 31 lopp totalt innan segern igår.
Hästens skötare är dottern Märta. Oscars far är travkändisen Anders Ekberg, tidigare sportchef på Sundbyholm och även journalist på ATG Live.

Även 58-årige Fredrik Gustafsson har varit med länge i travet, på Mantorptravet. Han tog körlicens 1990 och kvitterade även ut amatörtränarlicens senare på 90-talet.
Igår triumferade Crea Diem A.L. tillsammans med Per-Gunnar Karlsson i vagnen. Det fyraåriga Conny Nobell-stoet fick ett perfekt lopp bakom ledaren och lucka i rätt tid.
Segertiden blev 1.17,7/2140 m och det var första seger i hennes tionde start. För Fredrik var det 28:e tränarsegern sedan 1998.

Tomas Thell // Roger Elebring

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*