Elitloppschansen släcktes
13-årige Sorbet vann Sprinterkrevaden på Mantorp Hästsportarena på fina tiden 1.10,6a/1640 m. Nytt banrekord för äldre hingstar/valacker. Foto: Magnus Strömsten.

Elitloppschansen släcktes

Det fanns förväntningar i luften inför gårdagens tävlingar på Mantorp. Skulle Lozano di Quattro topprestera och få sin Elitloppsbiljett eller ej? Tyvärr fungerade inte 6-åringen till fullo och Elitloppsdrömmen för 2024 är nu borta.

Inledningsvis stred som väntat Hidalgo Heldia och Sorbet om ledningen. Till slut fick Sorbet och Magnus A Djuse ta hand om taktpinnen. Lugnare start tog Lozano di Quattro men på första långsidan gled hemmahästen fram utvändigt.
 - Lozano di Quattro var idag lite stressad och spänd innan tävlingarna. Värmningen var vi nöjda med. Men i loppet började det med att han sket bakom bilen. Därefter drog han höger bak och slog i vagnen så något var det som störde honom, berättade tränaren Per K Eriksson.
 
Sorbet pressades hårt av Lozano di Quattro i 1.10-fart. In mot slutsvängen var ett litet grepp kopplat för hemmahästen. Men aktionen flöt inte för Lozano di Quattro och mitt i slutsvängen föll han ur och var nära att galoppera.
Sorbet fick då ett ganska stort försprång som han höll säkert in i mål och vann på tiden 1.10,6a/1640 m. Nytt banrekord och en imponerande årsdebut av den nu 13-årige valacken.
 - På onsdag har Lozano di Quattro tid hos veterinären. Men jag tror inte vi hittar några större saker. Någon gång tidigare har han varit stressad och spänd inför ett lopp och då inte fungerat fullt ut. Det har varit väldigt fokus omkring oss och Elitloppet, det känns nästan skönt att vi kan komma ifrån det nu, tyckte tränaren.

Fler segrar väntar
Fyraårige Tamacti Jun visade länge inget i träningen för Daniel Redén. Inte förrän vid hästens kvallopp började förhoppningarna stiga inför tävlingskarriären. Debuten slutade med seger från ledningen och igår användes samma segerrecept vid andra raka triumfen.
 - Det är en väldigt fin häst som är lite flegmatisk. Vid upploppets början släppte jag av lite och det fanns mycket krafter sparat, berömde Magnus A Djuse.

Dubbel för lärling
En av landets mest framgångsrika lärlingar är William Ekberg, som arbetar åt Jörgen Westholm och får många chanser att köra lopp. Igår prickade William in en dubbelseger inom V64-spelet med Rio Alta Wine och Ready Star.
Rio Alta Wine imponerade då han efter ett tidigt avancemang tog sig fram utvändigt ledaren och sedan malde sönder konkurrenterna.
- Rio Alta Wine är fruktansvärt stark. Han gör sina bästa lopp utvändigt om ledaren och kanske beror det på att han är lite stänkrädd, avslöjade William Ekberg efter målgång.
Ready Star öppnade snabbt och kunde överta ledningen i ett tidigt skede. Därefter var det spel mot ett mål.

Roger Pettersson från start till mål
Forne proffstränaren Roger Pettersson tog årets första kuskseger i ett s k K150-lopp (max 150 lopp körda 2023). Från ett springspår visade ”Smulle” att dom gamla takterna sitter i fortfarande. En snabb start till ledningen med Brown Sugar Frost, som sedan försvarade taktpinnen mot Kit De Luca-Johanna Lind. Brown Sugar Frost stegade undan till en säker seger på tiden 1.16,1/2140 m.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*