”Elitloppet kan bli aktuellt”
Martina Lundin, Iznogoud Am, Stefan P Pettersson och Björn Goop vid prisutdelning på Solvalla. Foto: Maria Holmén / TR Bild.

”Elitloppet kan bli aktuellt”

I helgen offentliggjordes alla nomineringar till Årets Häst galan 2022. Den går av stapeln på Åbytravet i samband med STL-tävlingarna lördag 11 februari. Iznogoud Am är en av fyra nominerade till Årets fyraåring. Kitty Hawk finns med i klassen Årets tvååring.

Tränaren Stefan P Pettersson och skötaren Martina Lundin kan alltså stoltsera med två representanter. Något som få travtränare/hästskötare i Sverige klarar av.
Daniel Redén har fem bidrag i galan, Timo Nurmos fyra, Daniel Wäjersten tre. Sedan följer Stefan tillsammans med Jörgen Westholm med två bidrag.

Iznogoud Am
Förutom nyblivna femåringen Iznogoud Am så finns även dominanten Francesco Zet, stoduon Great Skills och Lara Boko i klassen ”Årets fyraåring”.
Iznogoud Am startade i 13 lopp under året och vann sex lopp. Han noterade även fyra andraplatser och två av dem var som tvåa i Sprintermästaren på Halmstad (600.000 kr) samt tvåa i Europaderbyt på Vincennes 14 oktober (1.025.650 kr). Vid segrarna märks uttagningslopp till Svenskt Travderby samt till Breeders Crown-finalen. Ännu mer pengar (300.000 kr) togs vid segern i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla i mars.

Det blev ett abrupt slut på säsongen 2022.
 - Ja, det blev medicinering och operation i munnen i samband med tandinfektionen.
 - Därefter har han tränat på och han känns jättebra. Han har varit inne på Mantorp och gått 1.25 i ett banjobb.

Hur ser planerna ut för ”Izno” under året som femåring?
 - Årsdebuten är inte spikad riktigt. Det finns ju Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad 7 april och Kjell P Dahlströms Minne på hemmaplan 24 april men ingenting är bestämt ännu.
 - Sedan sticker jag inte under stol med att Elitloppet kan bli aktuellt. Han gjorde sådana bra tider över kort distans i fjol och har visat att han tål två heat samma dag. Det händer hinna mycket med form och sådant. Sedan skall en inbjudan komma också.
 - Jubileumspokalen på Solvalla i augusti är också intressant förstås. Jag får stämma av alla eventuella lopp med ägaren Anders Ström.

Kitty Hawk
I klassen ”Årets tvååring” finns Kitty Hawk, som är obesegrad i två starter i Sverige. Dessutom är Feel No Pain, Fiftyfour och Frustration nominerade.
Kitty Hawk segrade i två Breeders Crown-lopp för tvååringar. Direkt i Sverigedebuten på Åbytravet 21 september och även på Solvalla 5 oktober. Dessa två segerlopp inbringade totalt 350.000 kr. Några fler starter under året, blev det inte för stoet.
- Det stämmer. Vi var väldigt nära att anmäla henne till Silverstoet på Axevalla, men valde att plocka bort henne i sista stund då det blev ett väderomslag till hårdare banor. Vi ville inte starta henne med brodd.

Hur ser det ut nu och när blir årsdebuten för Kitty Hawk?
 - Likadant här att planen inte är definitiv ännu.
 - Margaretas Tidiga Unghästserie finns ju på Solvalla redan 4 februari. Kitty är längre kommen i tiderna än Izno. Hon har gått 1.20/1600 m på ett bra sätt.
 - Hon känns fortsatt bra, det är en jättefin häst. Hon har lagt på sig muskler under vintern och är lite grovare i kroppen nu än i höstas. Det blir en spänning säsong för henne också avrundar Stefan P Pettersson.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*