Dubbla segrar på Färjestad
Micael Stjernström gör segergest då Stella Pona vinner lopp. Första gången sedan 8 februari 2019! Foto: Lennart Kihlman

Dubbla segrar på Färjestad

Segerformen är fortsatt god för Mp-hästarna. Igår kväll vid tävlingarna på Färjestad togs två segrar. Först segrade Hola Viva som kördes till seger av tränaren Rikard Björling. Några lopp senare vann även Micael Stjernström med egentränade Stella Pona (bilden).

Båda hästarna lyckades med konststycket att vinna ett autolopp över 2140 m trots att ha fått startnumret tolv!

Franskfödda Hola Viva som gjorde karriärens sjätte start öppnade snabbt från bakspåret och återfanns som fyra ur den första kurvan.
När Mp-kollegan B.G.Kent-E Jonsson styrdes ned i rygg på ledande Gigino efter 600 m, så blev Hola Viva kvar snett utvändigt om ledaren.
Första 1000 m passerades på 1.18,6 och på slutrundan valde Jorma Kontio att dra på rejält i täten med Gigino.
Fältet splittrades upp rejält och i sista kurvan syntes att segerstriden skulle stå mellan Hola Viva och Gigino. Mp-hästen var den starkaste sista biten och avgjorde med en halv längd.
Segertiden skrevs till nya rekordet 1.16,6a/2140 m efter ett slutvarv nedåt 1.14,5!

Antagon AB (Björling R) i Skänninge äger det fyraåriga stoet som har utvecklats fint den senaste tiden. Tre starter i år har givit placeringarna 6-3-1 och tiderna har också förbättrats via 1.18,1a till 1.16,6a. Förstapriset nu uppgick till 25.000 kr.

Nioåriga Stella Pona är inne på sin sjätte säsong och varje år utom 2020, har stoet grejat en seger per säsong. Samtidigt har hon plockat hela 12 andraplatser och sju tredjeplatser, mestadels i ganska penningstinna lopp varvid hennes startprissumma ändå har sprungit upp till 607.750 kr.

Igår var Micael Stjernström beredd på att ladda i starten (bakom nr 8) trots läget, men han insåg snabbt att den bästa taktiken var nog att backa ned i kön.
Ekipaget anslöt så småningom som sista häst på innerspår, i fältet som hade elva startande hästar.
Trots det utsatta läget så fick Stella Pona ändå ”tassa med” i ett högt tempo, vilket hon gillar.
Täthästarna varvade på tuffa 1.13,9 med Apple Rose i täten med Mikael J Andersson, som alltså spetsade från ett sjundespår.
Den tuffa öppningen för Apple Rose hade dock satt sina spår i kroppen och på slutrundan då trion Ashram-D Aarum, Looks Likeaqueen-U Ohlsson och just Stella Pona attackerade i tredjespår så var ledaren tidigt slagen och dalade genom fältet.

Micael Stjernström avvaktade som trea runt den sista kurvan och när han satte in attacken 250 m kvar så tog han sig snabbt fram i klinch med Ashram.
Även här var Mp-hästen den starkaste och Stella Pona brisade undan till en lätt seger på tiden 1.14,6a/2140 m. Detta sedan sista varvet avverkats på 1.13,5.

Micael Stjernström & Stall Stella HB deläger stoet som belönades med ett förstapris på 35.000 kr.

Totalt startade fyra Mp-hästar i tre lopp på Färjestad och det var nära storslam då Kim Eriksson slutade tvåa med King Kong, knappt slagen av vinnande Prince Will. Andraplatsen var värd 12.500 kr.
Den fjärde hästen B.G.Kent blev oplacerad i Hola Vivas lopp.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*