Dubbla segrar i helgen

En Mp-seger noterades både på Vaggeryd i lördags samt Eskilstuna igår. I lördags segrade Per-Gunnar Karlsson med Yes Sun och igår var det dags för Kim Eriksson att briljera tillsammans med Speedy Cash Vicane (bilden).

Fyraåriga Yes Sun tog årets tredje seger i sjunde starten, då hon ledde större delen av loppet från ledningen. I utgången av den första kurvan forcerades stoet till ledningen av Per-Gunnar Karlsson.
Efter snabba 1.14,6 första dämpades farten till 1.16,7 första kilometern och ännu långsammare 1.17,8 första 1500 m.

Dom fyra hästarna i täten gick loss från klungan i slutsvängen och bakifrån reparerade Czarine starkt efter en inledande galopp.
Åt Yes Sun fanns dock inget att göra. När Per-Gunnar Karlsson lättade lite på tömmarna i början av upploppet så stack stoet undan till en mycket lätt seger.

Segertiden blev 1.16,9a/2140 m och det var stoets femte seger i karriärens tolfte start. Tre av segrarna har kommit i år. Fredrik Gustafsson tränar stoet förtjänstfullt.

Kim Erikssons färska nyförvärv Speedy Cash Vicane gjorde tredje starten i Kims regi, nu kom första segern.
Efter en lugn start hamnade ekipaget i 3-par utvändigt.
Ledande Imakeitmyself dirigerade i ett jämnt 15-tempo. Lars Erixon blev hängande i spåren under inledningsvarvet med Lovestory och på slutvarvet placerade Kim sin häst i rygg på Erixon.
När 600 m återstod anföll Kim för fullt i fjärdespår och med raska kliv rundade han hela klungan och fanns i spets när 300 m återstod av loppet.

Upploppet ned blev odramatiskt, Kim kunde mäta ut segermarginalen till fyra längder och samtidigt göra segergest vid mållinjen.
Segertiden noterades till nya rekordet 1.15,9a/2140 m och detta var Jaded-sonens första seger för året, den andra i karriären som omfattar nio lopp.

Båda hästarna erhöll ett förstapris på 10.000 kr och Yes Sun har nu tjänat 107.000 kr i karriären, Speedy Cash Vicane 63.000 kr.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.