Dubbel för Petter
Helt överlägsen var Lord Horse och Petter Karlsson i Mantorpsloppet. Valacken snabbstartade till ledningen och sedan var duon omutliga ända fram till mållinjen. Bild: Magnus Strömsten.

Dubbel för Petter

Närkingen Petter Karlsson är en ”coming man” inom travsporten. Numera har han Värmland och Färjestadstravet som sin hemvist. Framgångarna duggar allt tätare både som tränare och ”catch driver”. Igår styrde han själv in Lord Horse som vinnare och loppet efter vann hans egentränade Livingstone.

Petter Karlsson är son till Örebrotränaren Hans Karlsson och han farbror är Mats Karlsson. Igår fick han av farbror Mats förtroendet i Mantorpsloppet bakom formtoppade Lord Horse. Trots ett åttondespår bakom startbilen svepte Lord Horse till ledningen i första kurvan i den tredje V64-avdelningen. Därefter var det rena formaliteten då valacken på pigga ben stack ifrån konkurrenterna på upploppet och vann på tiden 12,4.
- Lord Horse har höjt sig rejält senaste månaderna. Nu tar han i mycket bättre och kämpar hela vägen tyckte segerkusken.

Vunnit hälften av sina starter
Loppet efter var det Petter Karlsson-tränade Livingstone som vann femte segern i tionde försöket. Den storvuxne fyraåringen fick ett smörlopp i andrapar utvändigt bakom favoriten Fango Jett. In mot slutsvängen attackerade Livingstone i tredjespår. När hästarna kom in på upploppet högg ledande Wiki Waki Woo i galopp och då kopplade Livingstone greppet. Bakom anföll Maltese Magic men även hon straffade ut sig med galopp. Livingstone höll dock ordning på påkarna och fick nosen först före vasst avslutande Hockey Am.
- Det gick väldigt fort sista halvvarvet. Får vår del löste det sig perfekt och det här var min första seger på Mantorp berättade Henrik Åslund som till vardags är hovslagare åt stall Goop.

För optimistiskt körd
V64-spelet inleddes med att favoritspelade Kainai Goj kördes för optimistiskt för att nå ledningen och det straffade sig över den långa distansen. Andrahandsfavoriten Luca Vialli Boko tog istället en lugn inledning och var framme utvändigt favoriten 1.200 meter från mål. På upploppet kopplades segergreppet och han svarade även en slutstöt från Spectre. Den sistnämnde får överbetyg för andraplatsen då han var med i spetskörningen på inledningsvarvet.
- Luca Vialli Boko hade inledningsvis lite bekymmer med aktionen. Givetvis blev vi gynnade av att speedkördes framme i täten efter ett halvvarv. Trots att vi hamnade utvändigt ledaren på slutrundan så kändes min häst stark hela tiden berömde Magnus Jakobsson.  

Två hemmasegrar
Hemmatränaren Jesper Hedqvist har en av landets bästa montéhästar i McGarret. Igår blev det en ny montéseger när nyförvärvet T.Wall’s Joplin i sin andra start segrade tillsammans med skickliga ryttaren Sofia Adolfsson.
Ytterligare en hemmaseger kom i det avslutade loppet då Kim Eriksson serverade Speedy Cash Vicane en fin smygresa och spurtade lätt förbi konkurrenterna in mot mål.

Tomas Thell

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*