Drill mot uppesittarkväll
Drill vann i senaste starten, i Eskilstuna 18 november. Nu siktas hästen mot Mantorp 23 dec. Foto: TR Bild.

Drill mot uppesittarkväll

Femårige Drill (bilden) är näst senaste vinnaren från Stefan P Petterssons stall. Hingsten laddas nu mot uppesittarkvällen på hemmaplan 23 december och därefter kan det bli en start på Axevalla på nyårsafton.  

Drill kom in i Stefans träning i mitten av juni och efter drygt tre månaders träning var det dags för tränardebut på hemmaplan 9 oktober. En andraplats på fina tiden 1.14,9/2160 m, följdes därefter av tvåa nya andraplatser i starterna.
På hemmaplan 23 oktober då tiden blev 1.13,0a/1640 m och kort därefter på Örebrotravet då nya voltrekordet 1.14,4/2160 m räckte till en andraplats värd 17.500 kr.
Den 18 november i Eskilstuna togs sedan den första segern i regi Stefan P Pettersson. Körande Magnus A Djuse tog den närmaste vägen till mål genom att spetsvinna på 1.14,0a/2140 m efter ett ganska jämnt och hårt tempo i täten. Segermarginalen blev dryga längden för hästen som ägs av Millicus AB i Nacka. Dom fyra starterna hos Stefan har totalt inneburit 97.500 kr.

Därefter har det varit tyst om Drill och det finns en förklaring. Tränaren och ägaren har sneglat mot Sylvesterloppet på Axevalla 31 december, där första tillägget är vid 475.000 kr. Drill ståtar numera med en startprissumma 451.000 kr.

Nu är planen att starta i ett STL-lopp på hemmaplan 23 december. Klass I-loppet avgörs över 2140 m autostart och har ett förstapris på 110.000 kr.
 - Blir han etta, tvåa eller trea där, så tar vi sikte mot STL-finalen på Solvalla 3 februari istället.

Drill är en av fem-sex hästar från stallet som siktas mot hemmabanans tävlingar, som samtidigt är årets sista tävlingsdag på Mantorp. Stefan P Pettersson leder tränarchampionatligan med nio segrar och tolv andraplatser. Det är tätt bakom. Axevallas David Persson är tvåa med nio segrar och två andraplatser. På en tredjeplats lurar Claes Svensson med åtta segrar och tre andraplatser.
 - Det är så klart ett mål som kan gå i uppfyllelse att bli tränarchampion på hemmaplan säger Stefan.

Som tränare, kan Stefan konstatera att stallets hästar är nära att spränga femmiljoners vallen.
 - Ja, det fattas drygt 80.000 kr just nu och det hoppas vi på att greja på Mantorp 23 december.

Siffran fem miljoner skulle innebära Stefans fjärde bästa säsong någonsin. Endast åren 2015-2016 och fjolåret har varit bättre.
 - Bitvis har jag varit besviken på årets säsong/siffror. Men bakom rekordåren finns topphästar som Oasis Bi och Iznogoud Am. Jag har bättre bredd än någonsin i stallet just nu summerar Stefan.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*