Claw i kvalloppet på Mantorp 13 januari.

Debutvinnare för Kim

Kim Eriksson presenterade en debutvinnare i söndags på Kalmartravet. Det handlade om fyraåringen Claw, som är en halvbroder till Inspector Gadget som i fjol vann flera lopp för Kim Eriksson. Segertiden i debuten blev fina 1.17,6/2140 m.

Från ett fjärdespår och dessutom flera omstarter, öppnade hästen stabilt och fanns mitt i klungan runt den första kurvan.
Loppets favorit Global Bergkamp kördes till spets för Stefan Persson efter ca 650 m och första kilometern passerades på 1.19,0.
Från dom bakre regionerna förbättrade flera hästar sina positionerna och Kim Eriksson var med på noterna och tog positionen 2-par ytter inför slutrundan.
När ca 750 m återstod av loppet fick Claw attackera i tredjespår och tog upp jakten på den undflyende ledaren.
Tempot höjdes och fältet splittrades upp varvid Claw kunde vila bakom ledaren runt slutsvängen.
På upploppet gjordes en förnyad attack och sista biten in mot mål kämpade Mp-hästen ned favoriten och vann loppet på fina 1.17,6/2140 m, detta efter en avslutning nedåt 1.15 sista halvvarvet.

Fyraåringen som ägs av Stall Malmqvist KB i Visby erhöll ett förstapris på 25.000 kr och kusken/tränaren var förstås jättenöjd efter loppet.

- Det är en jättespeciell seger, eftersom vi har fött upp hästen, tränat hela vägen fram till denna seger.
- Lilla Claw, går ut och vinner i debuten det känns stort. Dessutom på ett bra sätt då han tar ned favoriten.
- Claw har väl aldrig känts som en vinnare i träningen, det är liten häst fast med en vettig teknik. Det är en sympatisk häst som har gjort det mesta rätt hittills i karriären berömde Kim Eriksson efter debuten.

Foto: Magnus Strömsten

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -