Dancer Brodde är Derbyfavoriten!
Största överraskningen inom V86-spelet var när hemmahästen Joe Dalton segrade i den inledande avdelningen. Drygt 30 ggr insatsen delade Stefan P Petterssons fyraåring ut i vinnarodds. Foto: Magnus Strömsten.

Dancer Brodde är Derbyfavoriten!

Det var hög klass på sporten vid gårdagens V86-tävlingar på Mantorp Hästsportarena. I Breeders Crown-försöket för fyraåriga hingstar övertygade Dancer Brodde stort. Hemmaseger blev det också genom Joe Dalton (bilden).

Johan Untersteiners fyraåring är just nu favorit till Svenskt Travderby som närmast står på programmet. Försöken körs 22 augusti och finalen går 3 september och en seger där ger hela fyra miljoner i prischeck.
 - Jag vet att han är väldigt startsnabb och det kändes väldigt bra när vi hade ledningen redan i första kurvan. Varvet kvar blev det körning och det var starkt att hålla emot de övriga på upploppet. Nu är det ett tufft program med bara storlopp under hösten, berättade Johan Untersteiner efter den imponerande triumfen.

Östgötsk i släkten
Om Dancer Brodde är Derbyfavorit just nu, så börjar treårige S.G.Dracarys segla upp som en tänkbar Kriteriefavorit. Den lille hingsten vann hingstarna BC-uppgörelse igår efter att ha tagit över taktpinnen i första kurvan.
 - Det är läcker liten häst med riktigt klipp i steget. S.G.Dracarys har en fin inställning. Tempot blev lugnt första varvet och han gjorde vad han skulle över upploppet, betygsatte Örjan Kihlström efter målgång.
Noterbart är att S.G.Dracarys moder Riva del Sole är uppfödd i Östergötland och tillhörde Sverigeeliten bland ston som tävlingshäst. Lever än idag 22 år gammal.

Stefan P skrällde
V86-spelet inleddes med en skräll då hemmahästen Joe Dalton spurtvann Bronsdivisionen trots att han fick starta från ett 12:e spår. Björn Goop lät den kapable fyraåringen följa med bakom avancerande hästar varvet kvar och över upploppet kopplades segergreppet. Drygt 30 ggr insatsen betala Joe Dalton till sina anhängare.                     
 - Det här var första gången Joe Dalton fick anfalla bakifrån. Tidigare har han varit alldeles för hetsig och galopperat bort sig i många starter. Det var tur för oss att det blev tempo därframme. Men Joe Dalton har hög potential, tyckte ägaren Christer Thorn i segerintervjun.
Stefan P Petterson hade en fin kväll. Förutom segern med Joe Dalton var hemmatränaren tvåa med Friend of Elves i BC-försök och trea med Jisco Vacante i Klass II-försök.

Tomas Thell.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*