Conny vann igen
Solkattens Ganesha vinner obesvärat med fem längder i comebacken. Bild: Foto Tarzan

Conny vann igen

Amatörtränaren Conny Larsson är en av banans segerrikaste tränare den senaste tiden. Fem starter sedan 22 december har givit tre segrar, en tredje- och en fjärdeplats. I söndags på Örebrotravet presenterade 73-åringen en ny segerhäst i Solkattens Ganesha som vann enkelt.

Den svartbruna fyraåringen efter Quite Easy U.S. och Cosette Pontmercy var igång redan som tvååring och kvalade in på km.tiden 1.20,5/2140 m i september.
I debuten på hemmaplan några veckor senare galopperade hästen bort sig och slutade sexa på km.tiden 1.21,6ag/1640 m.

Därefter har fyraåringen varit osynlig på tävlingsovalen innan han genomförde ett kvallopp på nyårsdagen på Örebrotravet.
En tilltänkt start på Kalmartravet 21 januari fick ställas in på grund av en förkylning men i söndags var fyraåringen redo igen.

Lånekusken Jörgen S Eriksson placerade hästen i ledningen och därifrån dirigerade ekipaget fältet hela vägen till mål. Segern underlättades av att storfavoriten Mellby Jalapeno-J Kontio galopperade på frammarsch efter 650 m.
I ryggen fanns hela loppet Littlebrownmalt-M Lindblom och ett snäpp bakom fanns Markus B Svedberg med You To Special. Ordningsföljden var densamma i mål, med Solkattens Ganesha fem längder före måltvåan.

Efter ett snabbt sista halvvarv blev segertiden 1.18,4/2140 m och tränaren/ägaren Conny Larsson kunde räkna in ett förstapris på 25.000 kr.

 - Fantastiskt att han äntligen kom till start efter alla bedrövelser han fått genomgå. Jag är så tacksam kommenterade Conny Larsson efter loppet.

Uppfödare till Solkattens Ganesha är Bio Consulting i Söderköping AB (Mats och Susanne Solönhaf).
Bolaget är också Conny Larssons samarbetspartners.
På Connys träningslista finns förnärvarande fem hästar. Förutom egenägda Solkattens Ganesha även bolagets Solkattens Shirazi född 2015, Solkattens Eros född 2016, samt tvååringarna Solkattens Queen och Solkattens Raze.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*