Comes With Age finaltvåa
Stefan P Petterssons Comes With Age drog in 110.000 kr som finaltvåa bakom High On Pepper. Foto: TR Media.

Comes With Age finaltvåa

Lördagens tävlingar på Solvalla bestod av STL-finaler och dessutom fyra s k Margareta-lopp för 3- och 4-åringar. En Mp-häst startade, resultatet blev en andraplats i STL’s bronsfinal för Comes With Age (bilden). Likaså en andraplats för uppfödaren Anders Westers Larah Westwood plus lite till…

Stefan P Pettersson var enda tränaren på plats från Mantorp, med häst till start. Det slutade med en andraplats för Comes With Age i bronsdivisionens final, värd 110.000 kr.
Efter en löpning i rygg på ledande High On Pepper sista 1600 m, följde sexåringen fint till en andraplats, fem längder bakom vinnaren. 110.000 kr var andraplatsen värd. Bifirma Stall Mållinjen äger Zola Boko-avkomman.

Larah Westwood
I ett av Margareta Tidiga Unghästserie-loppen slutade Anders Wester-uppfödningen Larah Westwood, värd 150.000 kr.
Det treåriga stoet e The Bank och undan M.T.Heliconia gjorde sex starter i fjol. Det resulterade i två segrar och 126.000 kr insprunget. Nu kom alltså 150.000 kr på ett bräde!
Larah Westwood och Magnus A Djuse ledde loppet till kort före mål, då Per Nordström-tränade Loveletter In spurtade förbi tillsammans med Erik Adielsson.
I fjolårets första Margareta-lopp vann Kayla Westwood och grejade 300.000 kr till ägaren Svante Racing KB. Samma ägare leasar nu treåringarna Larah Westwood och Laiza Westwood (306.000 kr).   

Express Bourbon
I ett annat Margareta Tidiga Unghästserie-lopp noterades en tredjeplats för treårige hingsten Global Education, som tränas av Fredrik Wallin. Treåringen är efter Express Bourbon och undan Global Precious.
Hingsten Express Bourbon ägs av Express Cash AB i Mantorp.
Kullen födda 2020 är 41 stycken till antalet och den är Express Bourbons första i aveln. Global Education ser ut att bli en bra reklampelare. Fyra starter i år som treåring har givit två segrar och lika många tredjeplatser. I prispengar har det blivit 175.000 kr insprunget, varav 80.000 kr.
2021 finns 28 avkommor och 2022 föddes 27 stycken.

Kim Eriksson fyra med Coquaholy
Även Kim Eriksson fanns på plats och lånekörde Roger Wallman-tränade Coquaholy till en fjärdeplats i Margareta-loppet för fyraåringar.
Orlando Vici-avkomman som i fjol vann fem lopp 14 starter och sprang in drygt 1,4 miljoner gjorde nu årets andra start. Liksom i årsdebuten blev det en fjärdeplats. Nu var prispengarna 45.000 kr.
Kim Eriksson har smygstartat året som kusk, lördagens styrning med Coquaholy var den 98:e för året. I fredags på Kalmartravet tog Kim årets fjärde kuskseger då han segrade med Thomas Madsen-tränade Lasse Gowan.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*