Cassius Ima starkast på Solvalla
Cassius Ima och Kim Eriksson avgör enkelt och vinner V86-8 i ymnigt snöfall. Bild: TR Media

Cassius Ima starkast på Solvalla

Oskar Svanberg-tränade Cassius Ima avslutade tävlingarna på Solvalla igår, då den sexårige travaren vann V86-8 tillsammans med Kim Eriksson i sulkyn. Segern var värd 40.000 kr och segern var Oskar Svanbergs första i år som tränare. Kims tredje som kusk.   

Större delen av tävlingarna avgjordes i ymnigt snöfall och banan blev krävande.

Sista avdelningen på V86 avgjordes över mastiga distansen 2640 m och Cassius Ima hade lottats till ett niondespår bakom bilen. Kim Eriksson tog en lugn start med sexåringen och hamnade till slut som trea i andraspår. Erik Adielsson som fick ersätta Mikael J Andersson bakom Raj’s Oh Lord tog hand om ledningen och fick bestämma farten till 1.16,9 första kilometern. Kort därefter anföll Magnus A Djuse med Totte C.D. i spåren men denne galopperade uppgivet när 1100 m återstod.

Istället blev det Kim Eriksson som tog ett avgörande beslut att avancera framåt i tredjespår med Cassius Ima i början av slutrundan. När 2000 m hade passerats på km.tiden 1.16,3 fanns Mp-hästen snett utvändigt om ledaren. Runt den sista kurvan kunde Kim Eriksson sitta lugn utvändigt och ”kolla in” konkurrenterna.
Upploppet ned höll ekipaget sedan undan obesvärat före Örebroduon Raj’s Oh Lord och Vavin Love (J Kontio).

Segertiden skrevs till 1.16,2a/2640 m och sista 500 m avverkades på 1.16,1 vilket vidimerar att Cassius Ima rörde sig i ett jämnt tempo, mest hela loppet. Easy KB äger hästen.

Oskar Svanberg kunde räkna in årets första seger i hans sjätte start som tränare och han var förstås nöjd efteråt.
 - Fy fasen vad skönt. Efter Another Lucky Day’s lopp tog jag beslutet att skruva i mer brodd. Han behöver rejält fäste.
 - Trots en fjärdeplats i ett V75-lopp på hemmaplan på 1.12,9a/1640 m var jag inte helt nöjd. Hästen fick en liten paus och fick slicka ”såren”.
 - Det var extra kul att just Cassius Ima vann. Han är ju en avkomma till Going Kronos och i dagarna har jag fått in ett nyförvärv i Mellby Hawaii, som också är efter Going Kronos avslutar Oskar Svanberg.

Utöver segern för Cassius Ima så noteras även positiva insatser och resultat för flera Mp-hästar.
Såväl After All Flash (O Granath a) som Grinnebys Orion (J Wickström a) slog ur underläge men placerade sig trea i varsitt V86-lop. Prispengarna var 11.000 kr respektive 17.000 kr.
Another Lucky Day slutade femma med Evelina Jonsson, 6.400 kr. C.R.Nobless (H Ruusunen a) kom sjua och erhöll 4.500 kr i prispengar.

 

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*