Carlfjord tillbaka som en vinnare
I en tät slutstrid håller Edith R.C. och Johan Carlfjord undan till seger. Johans första sedan 2021. Foto: Magnus Strömsten.

Carlfjord tillbaka som en vinnare

Johan Carlfjord grejade en hemmaseger med Edith R.C. (bilden) igår. Annars handlade det mycket om Daniel Redén på V64-spelet. 12-årige Sorbet gillade inte pensionärslivet i fjol. I år har det blivit två segrar på fyra starter.

 - Han var pensionär ihop med ponnyn Frej som varit hans livskamrat. Men han började bli lite hingstig och dum mot Frej. Vi tog hem dem och sen kastrerade vi Sorbet för att de skulle gå bättre ihop i hagen, avslöjade Daniel Redén i vinnarcirkeln.
Sorbet såg dock så löpsugen ut när han sprang i hagen när stallets övriga hästar tränade. Därför mest på skoj fick Sorbet en sulky bakom sig och i april blev det kvallopp. I årets tredje start kom första segern och igår blev det andra raka på Mantorp Hästsportarena.
 - Jag hade nog kunnat ta ledningen men kort efter start var han nära att galoppera. Vi kom ned bakom ledaren men lite panik hade jag i slutkurvan för nu måste jag komma ut, berättade segerkusken efter målgång.
Segertiden för tolvårige Sorbet blev fina 1.11,0a över sprinterdistans. Ett av två tangerade banrekord på den snabba banan igår.

Ny karriär för Johan Carlfjord
Under åren 1994 – 2011 var Johan Carlfjord professionell travtränare. Men efter en olycka avslutade han och utbildade sig till fastighetsmäklare. Travet har han fortsatt utöva men då på amatörbasis. Nu är karriären på väg åt ett annat håll då Johan Carlfjord från 1 augusti är generalsekreterare hos ASVT, landets riksorgan för travhästuppfödare.
Ett 15-tal hästar finns på gården i Ödeshög varav åtta på träningslistan. Igår kom årets första seger till stallet med fyraåriga Edith R.C. Johan kördes offensivt med stoet som dryga varvet från mål klev fram utvändigt ledaren. In på upploppet anföll hästar från olika håll, men Edith R.C. försvarade sig tappert ända till mållinjen.
 - Hon har varit jättebra på slutet så idag ville jag verkligen ge henne chansen. Över upploppet kände jag mig jättesäker men ändå för säkerhets skull ryckte jag det norska huvudlaget för jag ville verkligen vinna, sa Johan efter målgång.
Edith R.C. var enda överraskningen inom V64-spelet, där utdelningen inte helt oväntat stannade vid låga 970 kr.

Vann till ett ofattbart odds
Det blev ett ofattbart högt odds på vinnande Ellen Diablo igår som var minst spelad i loppet och delade ut hela 31,77 på vinnarspelet. Ellen Diablo hade gjort två bra lopp innan gårdagen och ansåg var ganska jämngod med stallkamraten Fabulicious från Untersteiner-stallet.
Körande Magnus Jakobsson satsade rejält från början som direkt tog hand om ledningen med Ellen Diablo. Trots en snabb öppning höll treårsstoet lätt undan över upploppet.
 - Det var en häst med väldigt fin teknik. På mellanvarvet kunde vi dämpa tempot och då fanns krafter sparat till att hålla undan till slut, betygsatte Magnus Jakobsson.

Salmela-tränad häst vann Månadsloppet
Det sjätte försöket av sju i Månadsloppet kördes igår och det blev en imponerande seger för Quantity Of Time som tränas av Boden-stationerade Petri Salmela. Körande ”landsmannen” Mika Forss styrde till ledning och fick press utvändigt av hemmahästen Handle With Care. Efter varvning på tuffa 1.12,7 så höll det fyraåriga stoet tempot uppe på slutrundan och segrade på topptiden 1.12,4a/2140 m. Även denna segertid var ett tangerat banrekord.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*