Carl Johan Jepson blev champion - Kim dubblade
Kim Eriksson vann enkelt med egentränade Claw från spets. Dessutom tog stallkamraten Speedy Rose Vicane karriärens första seger. Bild: Magnus Strömsten.

Carl Johan Jepson blev champion - Kim dubblade

Körsvenschampionatet på Mantorp vanns av Carl Johan Jepson som punkterade striden efter en dagsseger med Bontoni Degato.
Kim Eriksson dubbelsegrade med Claw (bilden) och Speedy Rose Vicane.
 

Stefan Persson hade många toppchanser på förhand, och såg ut att kunna utmana om championatet, men Persson hade en nattsvart dag igår på Mantorp.
Champion Carl Johan Jepson är en av landets främsta körsvenner och han har de senaste två åren kört in över 20 miljoner. Men sitt rekordår hade Jepson 2019 med 36 miljoner. Totalt vann han 20 segrar på Mantorpsovalen under 2021 vilket var tre fler än tvåan Stefan Persson.
Bontoni Degato tränas av Axevalla-tränaren Eric Martinsson som därmed blev tränarchampion på Mantorp 2021.

Tränardubbel till Kim
Hemmalaget brukar inte vinna så mycket när det handlar om V64-tävlingar. Men igår var de på hugget och tog hem fyra triumfer. Värst var hemmatränaren Kim Eriksson som dubblade med egentränade Speedy Rose Vicane och Claw. Den sistnämde avslutade V64-spelet med att visa upp en ny sida och blixtra till ledningen från början. I den positionen var sedan aldrig den lille valacken i förlustfara.
 - Claw ligger oss varmt om hjärtat. Idag var han precis lagon laddad bakom startbilen och då tordes jag ladda rejält med honom. Han stack då som en pil till ledningen, tyckte en nöjd Kim Eriksson efter andra dagssegern.
Claw erhöll ett förstapris på 50.000 kr med Speedy Rose Vicane fick 30.000 kr.

Bra år för Smith
Ett litet stall driver hemmatränaren Kenneth Smith ihop med sambon Liselott Dahlén. 2021 har varit bra resultatmässigt och igår blev den en triumf med Back To Work. Treåringen hamnade i fjärdepar invändigt och fick fritt halvvarvet från mål. Över upploppet avgjorde sedan Back To Work lätt ihop med körsvennen Kenneth Haugstad.
 - Det kördes fort framme i täten så när luckan kom 500 kvar kändes min häst stark. Det var första segern och jag tyckte han skramlat ihop till det efter att gjort flera bra lopp, ansåg segerkusken.
Förstapriset uppgick till 30.000 kr.

Sofia obesegrad med Amiral Lima
Fjärde hemmasegern gick till Amiral Lima som tränas av amatören Jonas Waern. Varvet från mål attackerade fyraåringen i tredjespår tillsammans med gästkusken Sofia Adolfsson. Trots den tunga löpningen kopplades greppet redan i slutsvängen och Amiral Lima fick en välförtjänt seger efter flera bra insatser.
Amiral Lima har därmed vunnit två lopp på 17 starter, bägge med Sofia Adolfsson!  
Hon kör numera allt fler sulkylopp, men hennes specialitet är monté. Det visade hon i gårdagens montélopp där hon skrällvann med Makin’Magic till nästan 34 ggr insatsen.

Bra avslutning för Mp-hästarna
Totalt vann alltså hemmalaget fyra av dom tio loppen. Dessutom noterades lika många andraplatser och av den totala summan prispengar på 881.700 kr under kvällen gick 312.600 kr till hemmalaget.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*