Bra kväll för Mikael Axelsson
Nioåriga stoet Nelli Mindy vann lopp i fredags i Kalmar tillsammans med Alexandra Wisén. Foto: Gert Andersson, Tingsryd.

Bra kväll för Mikael Axelsson

Amatörtränaren Mikael Axelsson hade en bra kväll på Kalmartravet i fredags. Första segern som tränare togs med Nelli Mindy, körd av Alexandra Wisén. Några lopp senare tog även Mikael en seger själv som lånekusk med hästen Great Avicii.

57-årige Mikael Axelsson har haft både kör- och tränarlicens i omgångar senaste 30 åren, på några banor i södra Sverige. Sedan knappt tre år tillbaka är han bosatt i Norrköping och ungefär under samma period har han haft Mantorp som hemmabana.

I fredags kom ett stort ögonblick i Mikael Axelssons travliv. Han tog sin första tränarseger i livet. Dessutom satte han sig i vagnen som körsven bakom Börje Törnkvist-tränade Great Avicii några lopp senare. Det slutade med att Great Avicii tog sin första seger i hästens 15:e start i karriären. Oddset hos spelbolaget ATG var 14 ggr.

Egentränade Nelli Mindy var begåvad med ett innerspår bakom bilen och 32-åriga Alexandra Wisén var med på noterna och placerade det nioåriga stoet i ledningen.
Efter en öppning på underkant 1.15 första 500 m, så försvarades ledningen. Upp till varvning kom O.M.Icebreaker farande i spåren med Jan E Johansson och Wisén blev då tvungen att släppa taktpinnen.
Den nya ledaren fortsatte i ett högt tempo till ca 600 m kvar då krafterna började tryta. Nelli Mindy fick en ny marschorder och kunde överta befälet kort därefter. I slutsvängen ledde sedan stoet loppet med 20-30 m och i avstannande stil kunde hon vinna loppet med tre längder på tiden 1.16,0a/2140 m.

Förstapriset till tränaren och ägaren Mikael Axelsson uppgick till 10.000 kr eftersom det handlade om ett breddlopp. Vinnaroddset var drygt 7 ggr hos ATG. Tränaren Mikael Axelsson var inte så förvånad över segern.
 - Hästen har varit förföljd med svåra utgångslägen en längre period. Näst senast i Mantorp fick hon spår två bakom bilen och då slutade hon trea. Idag hade vi spår ett och då gick det ju bra. Jag var optimistisk innan start.

Sedan kom en seger för dig som körsven senare under kvällen. Den 22:a totalt i karriären.
 - Ja, vad ska man säga. Det blev ett stort ögonblick i mitt travliv.
 - Segern med Nelli Mindy var min första tränarseger ”själv”. Jag har ju jobbat mycket tillsammans med Marie König på Kalmartravet tidigare under årens lopp. Jag har gjort 16 starter totalt under 2021-2023 berättar en nöjd tränare och kusk.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*