Björn Goop dominerade GS75
En större överraskning blev det vid gårdagens GS75-spel. Det var hemmahästen Escargot och Joakim Wallin som ledde från start till mål och delade ut nästan 28 ggr insatsen. Foto: Magnus Strömsten.

Björn Goop dominerade GS75

Fyra körsvenner dominerade igår vid Mantorp Hästsportarenas tävlingar. Värst var Björn Goop med tre triumfer medan Hans Crebas, Carl Johan Jepson och Joakim Wallin (bilden) vann dubbelt.

Björn Goop vann alla sina tre segrar inom GS75. Först satt han i upp bakom Jello W. som från sitt tolftespår tog sats efter ett varv och avancerade fram till ledaren. I slutsvängen tackade sedan Jello W. för sällskapet och försvann till en överlägsen seger.
Ungefär samma taktik använde Björn Goop med Somethingroyal. Tidigt var stoet framme utvändigt ledaren och sedan var det katten lek med råttan in mot upploppet innan Somethingroyal fick fria tyglar sista biten.
 - Jello W. har en fantastisk inställning till sitt jobb. Somethingroyal har alltid lovat mycket men inte fått till det. Nu har hon övertygat vid två segrar så det ser ljust ut framöver, berömde segerkusken.
Shapes hamnade också utvändigt ledaren men då körde Björn Goop till ordentligt och fick överta taktpinnen. Därefter handlade det om defilering och Shapes stod i en klass för sig den här dagen.

Dubbel till Joakim Wallin
Mantorpstränaren Joakim Wallin firade för många år sedan goda framgångar. Men det har varit tunnsått en tid och nyligen tog han beslutet att flytta hem alla hästar till sin gård utanför Mjölby.
Det verkar ha gett en nytändning hos hans hästar och igår blev det en dubbel med Woodbank och Escargot. Taktiken för båda hästarna var tidig ledningen och i spurten stack de enkelt undan till segern.
 - Jag har börjat träna precis som jag gjorde förr hemma på gården. Med Escargot hade jag förväntat en bra prestation med tanke på senaste starten. Därför var jag optimistisk på förhand, tyckte Joakim efter sin dubbelseger.

Crebas i topp på tränarligan
Hemmatränaren Stefan P Petterson hade segergreppet kopplat i tränarchampionatet under lång tid. Men Axevallas Hans Crebas har hela hösten varit väldigt framgångsrik vid sina gästspel. Igår vann Axevallatränaren dubbelt med Liv Palema och Feline Burgerheide medan Stefan P Pettersson gick segerlös från banan. Inför årets sista tävlingsdag leder nu istället Hans Crebas med en seger då han totalt tagit 12 segrar.

Tomas Thell

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*