Barfota ordnade skrällarna
Ralf Karlstedt skrällvann med treåriga debutanten Glorias Donna i ST:s Unghästserie. Foto: Magnus Strömsten

Barfota ordnade skrällarna

Första gången travhästar travar barfota skall man alltid passa det som spelare. Just den balansen användes de två V5-skrällarna sig av igår vid Mantorps tävlingar.

Amatören Håkan B Johansson från Ulricehamnstrakten blev V5-spelets nyckelkusk. Först satte han dit V5-omgångens största överraskning Mr Montechristo som avgjorde loppet från andrapar utvändigt. Fyraåringen kördes för första gången barfota och det gav hästen ett rappare steg. På V5-systemen var Mr Montechristo bara streckas på 2 procent.
Andra dagssegern med Sato var däremot mer väntat. Men det strulade inledningsvis för Håkan B Johanssons valack. Det tvingade till en kraftfull attack på första långsidan och 1.350 meter från mål kunde duon nå ledningen.
In på upploppet utsattes Sato för hård press av skrällen Sheriffen, men den elegante valacken försvarade sig ända fram till mållinjen.

Per Fromell-tränade Iris di Quattro har inte rosat marknaden speciellt sista året, utan mera gnetat ihop lite prispenningar. Igår åkte skorna av runt om för första gången. Kaj Widell försvarade ledningen från innerspåret med stoet. Drog sedan på i ett högt tempo och var ensam på plan när hon segrade på tiden 1.13,6a/1640 m, en rejäl rekordsänkning av stoet. Bara 6 procent hade stoet streckat på V5-spelet.

Två hemmasegrar
Det blev två hemmatränade vinnare igår på Mantorp. Först var det Midsomermere som i Claes Svenssons säkra händer ledde den andra V5-avdelningen hela vägen. Tränar gör amatören Andreas Forsberg som här fick revansch på galoppmissen för stallets stjärna Solkattens Ferrari i V75-finalerna i lördags. Segertiden för Midsomermere blev 1.16,7/2140 m.
Ralf Karlstedt visade upp en fin debutant i Glorias Donna. Det treåriga stoet attackerade i slutsvängen och vann sedan knappt i karriärens första start. Hela 84 ggr insatsen delade stoet ut, trots att hon värmde riktigt bra inför sitt debutlopp.
Segertiden blev 1.18,1/2140 m och ägaren Torvinge Bygg & Förvaltning HB kunde räkna in 40.000 kr i prispengar.

Ryttarskräll i sista loppet
Det avslutande loppet igår var ett montélopp. På förhand med en strykning och en ryttarändring. 34-åriga Linda Karlsson från Kisa fick hoppa upp på Åby-tränade Princess Carmody som gjorde sin sjunde start i montégrenen.
Linda serverade hästen ett fint lopp i rygg på ledaren första varvet och när 800 m återstod av loppet, placerade Linda hästen utvändigt om ledande Jetstream Rapida-I Aho. När denne galopperade i slutsvängen blev det rörigt i fältet en kort stund. Men i början av upploppet så övertog Princess Carmody befälet igen och stegade undan till en lätt seger. Överraskande för dom flesta då hästen delade ut 40 ggr som vinnare hos ATG.
Linda Karlsson gjorde årets första ritt och segern var hennes andra i karriären som omfattar 17 lopp.   

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*