Banditen vann igen!

Amatörtränaren Jan Gustavsson har fått fram en ny segermaskin i femåringen Bandit Frontline (bilden). Andra segern i hästens tredje start, kom på Solvalla igår kväll. Trots ett tolftespår i volten så rundade valacken fältet och vann på nya rekordet 1.16,8/2140 m. Förstapriset var 40.000 kr.

Körande Ulf Ohlsson som spetsvann med hästen i debuten på Örebrotravet, svingade sig återigen upp i sulkyn och startspåret var nu tolv. I debuten innerspår.
Ulf Ohlsson var sugen på en snabbstart även från spår tolv men det blev lite trångt kort efter start och Ohlsson fick snällt ”backa ned” till en position i 4-par ytter.
Det löste sig emellertid väldigt bra för Mp-hästen. Redan efter 800 m återfanns femåringen i ett slagläge bakom ledaren Biscaia-O J Andersson som fångade upp storfavoriten Paix-J Kontio utvändigt.
Inledningsvarvet blev 1.17,4 och på slutrundan hölls ett hårt och jämnt tempo i täten.
Favoriten Paix var slagen redan i slutsvängen och det innebar att Ulf Ohlsson kunde styra rakt fram till ledaren och utmana om segern. Tidigt på upploppet kopplade Bandit Frontline ett segergrepp som sedan hölls upploppet ned.
På pigga ben skars mållinjen på nya rekordet 1.16,8/2140 m och sista halvvarvet avverkades nedåt 1.15.

Förstapriset uppgick till 40.000 kr och därmed har Bandit Frontline sprungit in 65.500 kr på tre starter inom loppet av drygt tre veckor. Debutloppet på Örebrotravet skedde så sent som 26 januari.

Tränaren Jan Gustavsson deläger hästen ihop med sambon Linda Strandberg.

Nära full pott
Även Kim Eriksson och Olov Granath fanns på plats på Solvalla, och bägge startade i kvällens sjunde lopp som utgjorde V86-2.
Det var nära att det full pott, med två segrar till Mantorp.
Kim Erikssons Inspector Gadget avslutade väldigt bra till en knapp förlust bakom Nurmos-favoriten Mellby Hope som segrade tillsammans med Jorma Kontio.
Inspector Gadget noterades för samma tid som segraren, 1.15,9a/2640 m och andraplatsen var värd 20.000 kr. Nu ståtar sexåringen, som är halvbror med segermaskinen Claw, med en startprissumma på 203.500 kr. Lite sämre än lillebrors 276.000 kr innan lördagens start på hemmaplan. Även segerstatistiken är lite sämre för Inspector Gadget. Tre på 20 starter, jämfört med fem på 15 starter för Claw. Däremot har Inspector Gadget en mycket bra platsprocent som efter gårdagskvällen uppgår till 50%. Inte så långt från Claws 60%!
After All Flash med Marcus Lilius i vagnen, slutade sexa i samma lopp och erhöll 5.400 kr.

Image
Image

MANTORP ARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.