Åttonde raka segern
Vinterns häst High On Pepper vann Oasis Bi's lopp och tog åttonde raka segern. Foto: Magnus Strömsten.

Åttonde raka segern

Storfavoriterna svarade upp till förväntningarna i V75®. Esposito inledde omgången. I tredje avdelningen, som var Oasis Bi’s lopp vann även ”Vinterns häst” High On Pepper (bilden).

Det var verkligen publikfriande med ett flertal lopp med full körning hela vägen. Fem lopp vanns på tider mellan 1.11,8 – 1.12,9 och det i en väderlek med en kylig vind och grader runt nollstrecket.

Vinterns häst i Sverige är utan tvivel High On Pepper. Den av Katja Melkko tränade Ready Cash-sonen går från klarhet till klarhet. I Jorma Kontios säkra händer vann han enkelt Gulddivisionen.
High On Peppar hamnade bra till inledningsvis i tredjepar utvändigt. 900 meter från mål fick hästen attackera i tredjespår. Efter en mördande sista långsida var tätduon möra och på upploppet tog High On Peppar över och vann lätt efter en avslutande runda efter 1.11. Segertiden blev 1.12,6a/2140 m.

Nurmos oslagbar
Full utdelning fick Timo Nurmos som startade två hästar från sitt stall och båda vann. Segerreceptet för både Esposito och Mellby Jail var signerat på samma sätt av körsvennen Magnus A Djuse. En säker start för att hitta bra position, sedan attack på första långsidan för att ta över ledningen kort senare.
Timo Nurmos har haft en strålande start på 2024. Hans stall har gjort 44 starter och vunnit 23 segrar. Segerprocenten är fantastiska 52 procent.
Segertiderna för Esposito och Mellby Jail var 1.12,5a/2140 respektive 1.11,8a/1640 m.

Enda lilla överraskningen från Kalmar
Inom V75-spelet blev det bara en mindre överraskning. Det var Kalmartränaren Thomas Madsen som hade vinnaren Chocolicious i prima författning, en familjehäst ägd och uppfödd av hans hustru Linda.
Chocolicious gjorde en femstjärnig prestation då hon hamnade illa till i sjättepar utvändigt och då såg det inte ljust ut. 1.200 meter från mål gick hon med bakom anfallande hästar i tredjespår. 700 meter från mål var fortfarande Kalmarhästen näst sist i fältet och fick då anfallssignalen i fjärdespår av körsvennen Gustav Johansson. Trots den vida slutsvängen var Chocolicious bara starkast över upploppet. Segertiden blev goda 1.15,6/2640 m.
 - Jag är inte förvånad för det är en ruggig häst. Hemma i träningen har jag märkt att hon tar ett steg när andra hästar tar två. Men idag var hon grymt bra när hon kunde vinna trots fjärdespår sista 700, berömde tränaren familjehästen.

Jepson säkerheten själv
Carl Johan Jepson är en av landets säkraste körsvenner i voltstart. I den fjärde V75®-avdelningen var det surr om favoriten Pwojtech Vrijthout skulle hålla ledningen från spår ett, då det också fanns startsnabba hästar och kuskar från springspåren.
Utmanarna var dock chanslös för redan på kommandot kör hade Carl Johan Jepson sin häst i säker ledning. Därefter handlade det om defilering och Pwotech Vrijthout fick sträcka ut sista biten och såg okörd ut som vinnare.

Hemmaseger
Det blev till slut en hemmaseger och det var i det avslutande loppet. Stefan P Pettersson hade vintertränat sin fyraåring Marseille väl och i Örjan Kihlströms säkra händer spurtade hästen till sin första seger i karriären. Segertiden var 1.15,8/2160 m.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*