As Always Marke obesegrad i januari
Återigen ensam på målbilden blev As Always Marke och Christel Berntsson vid vinsten på Axevalla. Foto: MVA Foto.

As Always Marke obesegrad i januari

Segerstaplaren As Always Marke tog en ny seger på Axevalla igår. Detta var hästens sjätte seger på 12 starter i karriären. Året har börjat bra för den femårige valacken som är obesegrad i två starter i januari. I sulkyn, som vanligt Christel Berntsson.

Loppet liknande mycket det på Färjestad 7 januari. Längst bak i starten, nu från ett femtespår på tillägg över distansen 2160 m.
Christel Berntsson tog återigen en lugn inledning i starten och fick en utvändig position längst ned i det lilla fältet (3-par utvändigt).
En hastig attack 700 m kvar som förde fram ekipaget snett utvändigt om ledande Vikens Cashflow-C J Jepson. Denne var en slagen häst i början av upploppet och As Always Marke kunde lunka ifrån och vinna avstannande och enkelt med tre längder på tiden 1.16,5/2160 m. Sista 700 m avverkades på 1.14,5.

Förstapriset var nu 25.000 kr och nu ståtar As Always Marke med en startprissumma på 181.000 kr. Startpoängen uppgår till hela 2.425 poäng. Ägaren och tränaren Mikael Selin kan därmed välja och vraka på lopp framöver.

As Always Marke har vunnit sex av karriärens 12 lopp och fyra av dom fem senaste loppen har slutat med segrar. Samtliga tagna med Christel Berntsson i vagnen.

Tränaren Mikael Selin har öppnat året strålande. Han leder tränarligan, beträffande inkörda pengar, överlägset på Mantorp. Selin har gjort flest starter. 13 stycken har inbringat 197.500 kr, fördelat på två segrar, två andraplatser och en tredjeplats.
Som tvåa återfinns Oskar Svanberg med 70.500 kr inkört på sex starter. Oskar har tagit fyra pallplatser genom en seger, två andraplatser och en tredjeplats.
Stefan P Pettersson är trea med 45.400 kr. Stefan har endast gjort tre starter under 2023 och tredjeplatsen för Friend Of Elves i ett STL-lopp i lördags är årets största framgång hittills.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*