Årsdebut för Lozano Di Quattro
Per K Erikssons Lozano Di Quattro vid en seger på Mantorp i fjol, tillsammans med Tobias J Gustafsson. Foto: Magnus Strömsten.

Årsdebut för Lozano Di Quattro

I kväll, är det dags för årsdebut för Per K Erikssons stjärna Lozano Di Quattro. Fjolårssäsongen gav fyra segrar på 15 starter. Hästen gick från lägsta klassen till final i Breeders Crown för fyraåringar. Hur långt klättrar hästen på karriärstegen 2023?

Tränaren Per K Eriksson har haft en långsiktig planering sedan sista starten i fjol, som var 13 november då Breeders Crown-finalen avgjordes i Eskilstuna.
 - Ja det stämmer. Vi ställde av hästen i ett mycket bra skick och gav han ”ledigt” tre veckor till att börja med.
 - Därefter har han gått in till banan i Mantorp ca 25-30 gånger under vintern och han har skött banjobben helt enligt planerna. Som snabbast har han jobbat 18-19 full distans.

På Åbytravet hade Lozano Di Quattro otur i spårlottningen, då han hamnade på spår tolv. Men faktum är att hästen är van dåliga utgångslägen. Mer än hälften av starterna i fjol hade hästen spår 7-11 bakom bilen över medeldistans, som är fallet på Åby i årsdebuten.
 - Han gick ändå 12-tider vid tre av åtta tillfällen i fjol med liknande spår, under hans debutsäsong upplyser Per K Eriksson.

Hur långt sträcker sig dina förväntningar i årsdebuten?
 - Vi har inga krav på hästen nu på Åby. Tobias kommer att köra ett avvaktande lopp och det viktigaste är att hästen går bra den sista biten över mål.
 - Längre fram på säsongen hoppas vi kunna matcha dom bästa i årgången.

På hemmaplan finns femåringsloppet Kjell P Dahlströms Minne måndagen 24 april. Med ett förstapris på 150.000 kr.
 - Det loppet ingår i vår planering, då kommer han till start med lite bättre form än i kväll avslutar en förväntansfull tränare.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*