Årets största seger för Kim
I fin stil sprintar Best Ofdream Trio undan och vinner STL-försöket i klass I-försöket för Kim Eriksson. Bild: TR Media / Malin Albinsson.

Årets största seger för Kim

Kim Eriksson har öppnat året strålande. Han visar plussiffror såväl som kusk som tränare. I lördags tog Kim årets största seger hittills då han vann V75-avslutningen med italienskfödde Best Ofdream Trio. Den 5-årige travaren gjorde första starten för Åbytränaren Admir Zukanovic.

Loppet började dock inte bra för ekipaget. En galopp som kostade 20-30 m medförde att Kim Eriksson var placerad sist i klungan, som i sin tur låg 50-60 m efter den rusande ledaren Gordon Brodde som öppnade första varvet på 1.10,9!

På slutrundan var det Kim Eriksson som anföll först i tredjespår när 900 m återstod. Många av dom framförvarande motståndarna hade respekt för det tuffa utgångstempot och valde att sitta kvar i andraspår. Med i rygg i tredjespår följde Habrik Am-M Forss och Fenix Brick-J Kontio.

I slutsvängen med 400 m kvar var ledaren slagen. Kim Eriksson kopplade greppet på hårt betrodda Borups Tornado-U Ohlsson och upploppet sprang femåringen undan med svansen i vädret och vann loppet enkelt före Fenix Brick och Equal To None.

Segertiden blev 1.14,3a/2140 m och efter galoppen hade ATG X-labs 1.13 sista 2000 m på vinnaren.

Förstapriset var 110.000 kr och segern var den största för Kim under året. Samma belopp körde Kim in även 5 februari på Solvalla med Betting Pacer som tvåa. I lördags klev Kim Eriksson över miljonen inkört. 1.051.600 kr är siffran och segerprocenten uppgår till 13% vilket är högre än tidigare år.

Veckan som kommer kör Kim en häst på Solvalla onsdag och en på Åby torsdag. Kommande STL/V75 på Kalmar nästa lördag är Kim uppsatt på fyra hästar. Persos Otello i reservloppet utanför och trion Solkattens Eros, Västerboonthenews och Boston Trio i V75-spelet. Admir Zukanovic tränar även den sistnämnda.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*