Årets första för Stefan
Amerindienne i segerdefilering på Solvalla, i en tidigare löpning. Foto: TR Media

Årets första för Stefan

Vid gårdagens lunchtrav på Åbytravet startade fyra Mp-hästar. En seger noterades och det var Stefan P Petterssons Amerindienne som segrade tillsammans med Kim Eriksson på topptiden 1.12,0a/1640 m. Detta var första segern hos Stefan, i hästens sjätte start som Mp-tränad.

Loppet var ett sprinterlopp som startades med bilstart och det var ordentligt körning om positionerna in i den första kurvan.
En av loppets två favoriter, Inez Alki-D Pieters fick köras för fullt för att försvara ledningen mot Alvena Vagaboy-M J Andersson med flera och tidsnoteringen första 500 m blev tuffa 1.08,4 med betydligt ännu snabbare första 300 m.
Kim Eriksson tog en lugn start med betrodda Amerindienne och avvaktade i andraspår ca 30 m efter täten. Efter ca halva distansen (850 m) kom han upp i rygg på framförvarande men valde då omgående att plocka ut sexåringen för attack i tredjespår.
Upp till varvning kom Inez Alki på fortsatt tuffa 1.12,3 och hade då sällskap med Amerindienne som strax därefter övertog ledningen.

Med i släptåg bakom Mp-hästen fanns en kollega från Mantorp i form av Angelica Björk-tränade Yoghurt Composite-P Ingves som inledde från ett tolftespår bakom bilen.
En position i bakre delen av fältet skulle visa sig vara gynnsam position i detta lopp, som kördes i ett överpacat tempot.
 
Runt den sista kurvan fortsatte Amerindienne i 12-tempo med Yoghurt Composite bakom. Bakifrån anslöt Claude Debussy den sista biten, till tredjeplatsen på 1.12,7a, nästan 20 m efter vinnaren.

Amerindienne som galopperade bort en framskjuten placering i ett STL-lopp på Åbytravet, innan denna seger, höll sig i rätt gångart nu och segrade på 1.12,0a/1640 m. Det såg ut att finnas gott om krafter kvar i Kim Erikssons tömmar vid målgång och hästen bör passas i alla sammanhang framöver.

Segern var värd 30.000 kr och nu har hästen 779 startpoäng vilket säkert innebär minst en start i ”vanligt” lopp innan det är dags för bronsdivisionen igen. Ägare är Easy KB i Uppsala och uppfödare är Mato Grubisic i Norrköping.

Nyblivna tioåringen Yoghurt Composite fick som tvåa på 12,4a, 15.000 kr i prispengar.
Övriga Mp-hästar som startade på Åbytravet var Rikard Björlings Hola Viva som slutade sexa (4.000 kr) och Kenneth Smiths som slutade oplacerad (500 kr).

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*