Årets första för Jesper
Jesper Sånna spurtar till seger med Carl Johan Jepson i vagnen. Bild: Foto Tarzan

Årets första för Jesper

Amatörtränaren Jan Gustavsson noterar ett rekordår 2021 med drygt 370.000 kr inkört och sju segrar till stallet. Sex av segrarna har tagits av stallets stjärna Bandit Frontline. Igår slog ”gamlingen” Jesper Sånna (bilden) till med en seger på Örebrotravet.

Den tioårige travaren kördes förtjänstfullt av Carl Johan Jepson som från en startposition med tredjespår på dubbla tillägg, kunde lotsa sig fram invändigt i den första kurvan och ansluta till en position i 3-par utvändigt.

När Mp-kollegan Yes Sun-Per-Gunnar Karlsson pressade sig till ledningen efter ca ett varv blev position ännu bättre i 2-par ytter. På sista bortre långsidan anföll Jepson i spåren och mitt i slutsvängen nådde han ifatt den undflyende ledaren.
I början av upploppet fick Jesper Sånna attackera igen och han avgjorde striden enkelt och segrade med drygt en längds marginal ned till måltvåan Yes Sun.

Segertiden blev nya rekordet 1.15,5/2180 m och detta var hästens åttonde seger i hans 62:a start. Näst senaste segern togs på Färjestad för drygt två år sedan, även den med Jepson i vagnen.

Segern var Jan Gustavssons sjunde för året och prispengarna uppgår till 372.400 kr. Igår var förstapriset 25.000 kr. Jesper Sånna ägs av tränaren själv.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*