Årets femte för Johanna Lind
Maxihill Trot och Johanna Lind vann efter en tät slutstrid i Eskilstuna. Foto: Bengt Almgren.

Årets femte för Johanna Lind

Johanna Lind, som till vardags är anställd hos Tobias J Gustafsson, visar starka siffror under 2024. Årets femte kuskseger kom igår i Eskilstuna. Fyra av fem segrar i år har tagits med hästar tränade av Stefan P Pettersson. Så var fallet igår då Johanna vann lopp med Maxihill Trot.

Fyraåringen Maxihill Trot gjorde andra starten i rad, över kort distans. Efter fjärdeplaceringen på Färjestad på den finfina tiden 1.12,0/1640 m blev hästen favoritspelad.
Från ett femtespår öppnade hästen snabbt bakom bilen, utan att vara med i spetskörningen. Framför Johanna i den första kurvan galopperade Global Eye Candy för Magnus A Djuse och det lämnade ”över” positionen först i andraspår till Mp-ekipaget.
Ledande Beppe’s Toy-I Lindberg släppte ledningen till Divine M.M. strax efter att första halvvarvet hade passerats på tuffa 1.08,8. Upp till varvning kom Divine M.M. på fortsatt tuffa 1.11,9. Detta med Maxihill Trot snett utvändigt.
Runt den sista kurvan kopplades ett grepp på ledaren, men bakom i andraspår fanns dock en obrukad Cenna med Claes Sjöström i vagnen. Hon försökte invändigt den sista biten och utvändigt attackerade även Haymaker som dock galopperade över mål som trea för Ulf Ohlsson.

Maxihill Trot sträckte på sig förtjänstfullt och segrade på nya autorekordet 1.13,2a/1640 m. Förstapriset till ägaren L.G.J.Invest i Örebro AB uppgick till 25.000 kr. Hästens skötare är Beatrice Fahlstedt.

Körsvennen Johanna Lind var nöjd efteråt.
 - Jag körde lite avvaktande i början och hade inte räknat med att få gå först i andraspår, vilket blev fallet då Magnus körde galopp.
 - På upploppet på kom Cenna snabbt invändigt och vi fick även häst utvändigt. Min häst sträckte på sig och visade en bra skalle berömde Johanna Lind.

Samma ägares Handsome Man slutade tvåa senare under dagen. Här styrde Johanna ned i rygg på ledaren som var storfavoriten Tamacti Jun som jagade fjärde raka segern. Åt Redéns segerstaplare fanns inget att göra men Handsome Man fixade en andraplats på km.tiden 1.15,2a/2140 m vilket var nytt rekord för fyraåringen. Andraplatsen var värd 12.500 kr.

För Johanna var det årets femte seger i hennes 28:e start. Efter den 29:e starten har hon en imponerande plats%. Vid 16 av 29 tillfällen har hon varit på prispallen.
Tränaren Stefan P Pettersson tog årets 13:e tränarseger och stallets hästar har sprungit in 1.465.300 kr i år.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*