Årets andra för King Mr Theo
King Mr Theo och Jonathan Carre var ensam på målbilden i fredags på Rommetravet. Foto: Kent Skogh.

Årets andra för King Mr Theo

Jesper Hedqvist noterade sin tredje tränarseger för året, på Rommetravet i fredags. Det var dags för King Mr Theo att fixa hästens 13:e seger inom montésporten. I sadeln återfanns nu Jonathan Carre och premiärritten slutade med en överlägsen seger.

King Mr Theo inledde karriären som treåring med nio sulkystarter. Två andrapris blev bästa resultaten och året gav 78.400 kr i prispengar.
Som fyraåring blev det två sulkystarter i maj innan hästen genomförde ett kvallopp i monté med Julia Andersson i sadeln.
Därefter har hästen gjort 26 starter, varav 25 i monté. Tolv segrar på 24 starter har det blivit ihop med Julia Andersson. I fredags var Julia avstängd och då fick Jonathan Carre chansen med den segerrika hästen.

Från ett innerspår togs hästen försiktigt medan trion Journey, Optimum Terminator och Mio Flash stred hårt om ledningen runt den första kurvan. Det slutade med att Julia Smedman placerade Optimum Terminator i spets och öppningen blev tuffa 1.10,5!
Upp till varvning sänktes tempot kraftigt och det medförde att Jonathan Carre gled fram utvändigt om ledaren. När 600 m återstod av loppet pressade sig Carre till ledningen med Mp-hästen och runt slutsvängen blev det lucka ned till övriga deltagare.
Sista biten in mot mål drygades segermarginalen ut till ca 20 m och vinnartiden skrevs till 1.15,5a/2140 m.

Förstapriset var 30.000 kr och nu har sexåringen sprungit in 701.200 kr på 37 starter i karriären. 613.800 kr av dessa pengar har tagits i montélopp. Skötare är Jessica Åhs och som delägare återfinns även Victoria Hagström.

För tränaren Jesper Hedqvist var det årets tredje tränarseger i hans 20:e start. Förutom två montésegrar med King Mr Theo har även McGarret tagit en seger. Segerprocenten har höjts från 10% i fjol till 15% i år. Även platsprocenten är hög. I år hela 50% mot fjolårets 43%.
Stallets hästar har travat in 217.900 kr. Nästan 30% av fjolårets totalsiffra 730.141 kr.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*