Andra raka för Perfect Score Ås
Perfect Score Ås har tagit tre segrar på åtta starter i regi Mikael Selin. Här vid seger på Färjestad. Foto: Kurt Einevåg.

Andra raka för Perfect Score Ås

Mikael Selins auktionsköp Perfect Score Ås ser ut att bli en lönsam affär. Efter inköpet i november har hästen gjort åtta starter varav tre har slutat med seger. Den senast kom på Vaggeryd i måndags på nya voltrekordet 1.14,2/1646 m.

Den sjuårige Yankee Glide-sonen tog andra raka segern då han spetsvann tillsammans med Carl Johan Jepson i vagnen.
Hästen var nedstruken till ett innerspår i volten och Jepson pep enkelt iväg till ledningen. Som storfavorit i loppet tilläts Jepson dirigera första varvet i ett jämnt 16-tempo.
I slutkurvan började farten att trissas upp och utvändige Kick The Dust Ås som startade från tillägg fick bekymmer att följa för André Eklundh. En lucka uppenbarade sig för smygkörda Walkyria W.F.-Lars Jönsson bakom ledaren sista 100 m, men åt Mp-hästen fanns inget att göra.

Ekipaget skar mållinjen som ohotad på nya rekordet 1.14,2/1646 n, detta sedan sista halvvarvet avverkats på snabba 1.10,3!

Detta var andra raka segern för Perfect Score Ås och den tredje på åtta starter för Mikael Selin. Utöver segrarna har även två andraplatser tagits. I prispengar har det blivit drygt 140.000 kr insprunget i Selins regi/ägo.

Nu ståtar hästen med 1893 startpoäng varvid den kanske kan dyka upp i större sammanhang framöver?

Segern var Selins fjärde tränarseger för året och stallets hästar har sprungit in 453.600 kr, varav Perfect Score Ås alltså har bidragit med knappt en tredjedel.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*