36% segrar för Mantorpsamatör
Midsomermere segerdefilerar med Claes Svensson, den 29 mars. Andra raka i lördags. Foto: Magnus Strömsten.

36% segrar för Mantorpsamatör

Mikael J Andersson, Andreas Forsberg och Claes Svensson var namnen som stack ut under lördagens trav på Mantorp. Mikael J och Claes tog varsin dubbelseger och Andreas tog en ny tränarseger genom Midsomermere (bilden). 

I skymundan av lördagens V75 på Jägersro, körde Mantorp V65-tävlingar senare på kvällen. Tävlingarna höll god klass.

Dubbel för Micke J
Första dagssegern var dock en överraskning då stoet Alfredo Sauce vann den tredje V65-avdelningen på ett imponerande sätt. Varvet från mål attackerade Mikael J med stoet från köpositionen i tredjespår.
På sista långsidan fick Alfredo Sauce en dålig rygg när favoritspelade Jula Beauty Am gick ut framför. Men favoriten blev en bromskloss och 400 meter från mål tvingades Alfredo Sauce ut i fjärdespår och attackera för fullt på nytt från kön. Trots det omöjliga loppet var stoet klart starkast över upploppet. Alfredo Sauce var streckad bara på 8% av spelarna.
Mikael J Anderssons andra dagsseger var med väntat i den femte avdelningen med urstarke favoriten Västerbo Imtheman. Här trodde nog de flesta att andrahandsfavoriten Bat Marke och Claes Svensson skulle försöka göra livet surt för favoriten, men duellen uteblev när Juhani Partanen-tränade Västerbo Imtheman fick överta taktpinnen redan efter 800 meter.
 
Starka siffror för Andreas och Claes
Amatören Andreas Forsberg från Valdemarsvik har haft fina framgångar sista halvåret. Ifjol hade han 26% segrar till stallet och hittills 2021 har det blivit 36% segrar. Den här gången var det Midsomermere som i körande Claes Svenssons säkra händer ledde första V65-avdelningen från start till mål. Segertiden blev nya rekordet 1.15,8/2140 m.
Claes Svensson hade redan tidigare på kvällen använt samma segerrecept med egentränade These Days som spårat hela vägen i sin tävlingsdebut.
Claes har öppnat året strålande och segrarna i lördags var den andra och tredje på sju starter, vilket ger segerprocenten 43%!

Största V65-favoriten föll
V65-spelets största favorit var Bradbee med ägaren Mats Domberg i sulkyn. Den femårige valacken har varit duktig i flera starter och vann i årsdebuten på en topptid.
Men Bradbee var helt under isen i den andra avdelningen. Men jag tror inte det spelat någon roll för vinnaren Kent Le Soleil imponerade stort då han vann lätt på nya rekordtiden 1.13,2/1640 m tillsammans med skickliga Emma Smedeby. Det var tredje gången Kent Le Soleil gick barfota runt om och hästen är obesegrad med den balansen.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*